Apple a cumpărat un număr impresionant de companii în ultimul an

  Apple a anunțat aseară rezultatele financiare pentru Q4 2014, iar printre informațiile importante prezentate de către Tim Cook și oamenii săi am aflat că Apple a cumpărat un număr impresionant de companii în ultimul an de zile. Conform lui Tim Cook, nu mai puțin de 20 de companii au fost achiziționate de către Apple în ultimele 365 de zile, 7 dintre ele numai în luna septembrie, deci interesul a fost foarte mare în toamna acestui an pentru achiziții.

  Beats este cea mai mare achiziție făcută vreodată de către compania Apple, dar și cea mai “răsunătoare dintre ele”, peste 3 miliarde de dolari fiind cheltuiți pentru finalizarea tranzacției. Deși deocamdată nu se știe lista completă a companiilor cumpărate de către Apple, știm totuși că Prss, BookLamp, Swell, SpotSetter si LuxVue fac acum parte din compania americană, alte câteva zeci de companii fiind achiziționte de-a lungul timpului de cei din Cupertino.

  Apple se află în mod constant în căutarea de companii noi pe care să le cumpere și tehnologiile acestora vor ajunge mai devreme sau mai târziu în produsele sale.

3 COMENTARII

  1. Inca nu am vazut ceva implementari ale unor tehnologii noi in urma acestor achizitii.
    Sa speram ca nu vor avea soarta celor cu sticla de safir . Si nici ca Apple cumpara doar sa nu ajunga tehnologiile la concurenta, iar apoi le omoara .