Tutorial: iOS 8.1 – cum trimiți SMS de pe Mac

15

  Lansarea iOS 8.1 a adus pentru posesorii de terminale iPad sau Mac-uri cu OS X Yosemite posibilitatea de a trimite SMS-uri direct de pe aceste produse Apple folosind un terminal iPhone fără prea mult efort. Întreaga procedură presupune ca voi să fiți logați în toate iDevice-urile cu acelasi Apple ID, cont Apple, acest lucru fiind obligatoriu deoarece altfel interconectarea între terminalele companiei este imposibilă pentru trimiterea mesajelor folosind un terminal iPhone.

iOS 8.1 trimitere SMS de pe Mac

  1. Asigurați-vă ca atât terminalul iPhone, cât și Mac-ul cu OS X Yosemite au activate conexiunile Wi-Fi și Bluetooth, după care deschideși aplicatia Messages pe Mac.
  2. În Mac navigați către Settings > Messages și activați optiunea Text Message Forwarding.
  3. În iPhone navigați către Settings > Messages > Text Message Forwarding, Configurari > Mesaje > Redirectionare mesaje sau  și ar trebui să vedeți Mac-ul vostru cu opțiunea de a activa trimiterea de SMS-uri.
  4. Activați opțiunea de a trimite mesaje SMS pentru Mac-ul vostru, iar mai apoi în Mac veti vedea o fereastră cu un cod de siguranță care trebuie introdus în iPhone.
  5. După ce veți introduce acel cod în terminalul vostru iPhone cele două terminale vor fi interconectate si veți putea trimite mesaje SMS direct din Mac.

  După interconectarea celor două dispozitive veți putea utiliza aplicația Messages din Mac pentru a trimite mesajele SMS folosind terminalul vostru iPhone, iar dacă nu veți avea afișat codul de siguranță după prima activare, atunci va fi necesar să folosiți o adresă de email pentru iMessage în ideea de a trimite sau primi mesaje.