Tutorial: iOS 8.1 – cum trimiți SMS de pe Mac

  Lansarea iOS 8.1 a adus pentru posesorii de terminale iPad sau Mac-uri cu OS X Yosemite posibilitatea de a trimite SMS-uri direct de pe aceste produse Apple folosind un terminal iPhone fără prea mult efort. Întreaga procedură presupune ca voi să fiți logați în toate iDevice-urile cu acelasi Apple ID, cont Apple, acest lucru fiind obligatoriu deoarece altfel interconectarea între terminalele companiei este imposibilă pentru trimiterea mesajelor folosind un terminal iPhone.

iOS 8.1 trimitere SMS de pe Mac

  1. Asigurați-vă ca atât terminalul iPhone, cât și Mac-ul cu OS X Yosemite au activate conexiunile Wi-Fi și Bluetooth, după care deschideși aplicatia Messages pe Mac.
  2. În Mac navigați către Settings > Messages și activați optiunea Text Message Forwarding.
  3. În iPhone navigați către Settings > Messages > Text Message Forwarding, Configurari > Mesaje > Redirectionare mesaje sau  și ar trebui să vedeți Mac-ul vostru cu opțiunea de a activa trimiterea de SMS-uri.
  4. Activați opțiunea de a trimite mesaje SMS pentru Mac-ul vostru, iar mai apoi în Mac veti vedea o fereastră cu un cod de siguranță care trebuie introdus în iPhone.
  5. După ce veți introduce acel cod în terminalul vostru iPhone cele două terminale vor fi interconectate si veți putea trimite mesaje SMS direct din Mac.

  După interconectarea celor două dispozitive veți putea utiliza aplicația Messages din Mac pentru a trimite mesajele SMS folosind terminalul vostru iPhone, iar dacă nu veți avea afișat codul de siguranță după prima activare, atunci va fi necesar să folosiți o adresă de email pentru iMessage în ideea de a trimite sau primi mesaje.

15 COMENTARII

  1. A aparut optiunea, se pare ca apare doar cand esti pe un wifi pe care ai si un ipad sau mac care sa il folosesti pt sms sending. Bluetooth se pare ca nu trebuie aprins, cel putin la mine nu a fost.

  2. În Mac navigați către Settings > Messages și activați optiunea Text Message Forwarding.

    eu nu vad nici un messages in settings-ul pe mac…
    fara acest pas…cand fac restul pasilor…imi deschide aplicatia dar nu imi da nici un cod

  3. ce noutati scoate apple ma doare capu’
    cu activsync fac asa ceva din 2010, dar recunosc pe android si windows nu si pe apple.
    uit telefonul acasa si trimit sms din contul de mail si tot acolo le si primesc pe mail si telefon

  4. Merge intre ipad si iphone? In beta a mers acum nu am reusit, am incercat sa activez din iphone dar nu am primit nimc pe ipad pte activare..