iPhone 6 și iPhone 6 Plus – de unde cumpăr telefoane decodate și la ce preț?

UPDATE: Prețurile pentru Telekom Romania le găsiți aici.

  iPhone 6 și iPhone 6 Plus vor fi lansate cu precomandă în România în cursul acestei nopți și probabil unii dintre voi se întreabă de unde cumpăr iPhone decodat în România si la ce preț il voi găsi. Dacă evitați magazinele online, ei bine există doar opțiunea operatorilor de telefonie mobilă, iar în acest caz nu veți avea parte de exact ceea ce vă doriți deoarece unii operatori de telefonie mobilă încă mai consideră că trebuie să își codeze terminalele pentru a forța utilizarea lor doar în propria rețea.

De unde cumpăr iPhone 6 si iPhone 6 Plus decodat

  În țara noastră toate telefoanele mobile cumpărate fără a beneficia de vreo reducere de preț sau de vreo promoție specială pot fi decodate gratuit de către operator la cererea clienților, legea obligand companiile să facă acest lucru. Dacă achiziționați terminalele beneficiind de o reducere sau promoție aplicată pentru vreun abonament sau opțiune, atunci lucrurile stau cam asa:

  1. Telekom – vinde iPhone 6 și iPhone 6 Plus decodate indiferent dacă le cumpărați la abonament sau la preț întreg, aceasta fiind politica operatorului înca de pe vremea când COSMOTE a intrat pentru prima oară pe piața din România:
  2. Orange – vinde iPhone 6 și iPhone 6 Plus codate indiferent dacă le cumpărați la abonament sau la preț întreg, și deși s-a speculat la un moment dat că operatorul comercializează terminale decodate, lucrurule nu stau așa acum, mai ales în cazul iPhone-urilor;
  3. Vodafone – vinde iPhone 6 și iPhone 6 Plus codate indiferent dacă le cumpărați la abonament sau la preț întreg, și deși s-a speculat la un moment dat că operatorul comercializează terminale decodate, situația a fost una temporară;

Preț iPhone 6 și iPhone 6 Plus decodat la Telekom, Orange și Vodafone

  Consider că Telekom și Orange vor comercializa noile produse Apple la prețuri apropiate de cele ale Apple Store, sau cu 10€ – 15€ mai mari, așa cum s-a întamplat anul trecut, iar aici vorbim despre prețurile standard pentru care beneficiați și de decodare gratuită. Anul trecut Vodafone a comercializat terminalele iPhone la prețuri cu aproximativ 50€ mai mari decăt cele ale Apple Store, iar anul acesta mă aștept la exact același lucru din moment ce Vodafone are în general prețuri mai mari decăt restul operatorilor.

  Acestea fiind spuse, vă aștept începând cu ora 0:00 pentru a vedea care sunt ofertele la abonament pentru iPhone 6 și iPhone 6 Plus.