iOS 8.1 vs Android 5 Lollipop – comparatia design-ului și a funcțiilor

  iOS 8.1 vs Android 5 Lollipop sunt cele mai noi versiuni ale principalelor sisteme de operare ale companiei Google, iar în acest articol aveti ocazia de a vedea o comîarație între ele făcută de către un website american. Începand cu Android Lollipop cei de la Google au făcut o serie de modificări extrem de interesante pentru design-ul sistemului de operare, făcându-l mult mai atractiv pentru utilizatorii obișnuiți, unele meniuri fiind similare cu cele ale iOS 8.1.

  Design-ul aplicațiilor disponibile pentru sistemul de operare al celor de la Google a fost o problemă majoră pentru cei de la Google, aplicațiile disponibile în Google Play fiind mereu criticate pentru design-ul inferior față de cele disponibile pentru platforma iOS. Acestea fiind spuse, Google face un pas major în bătălia cu Apple, dar încă mai are mult de lucru.

22 COMENTARII

  1. Mai mult decat se vede in poze, androidul va avea tranzitii ‘magice’ intre meniuri, un action button in aplicatii pentru actiunea cea mai uzuala, carusel de aplicatii mai util deoarece adauga si tab-urile din browser, un sistem ‘do not disturb’ mai destept, etc. Da, si a copiat in mod nerusinat optiunea de lanterna in centrul de control… nesimtitii…tot iOS e mai bun (vezi Siri pentru autisti)

  2. @lucian: habar nu ai ce vorbești. Ce ti se pare tie ca seamănă cu ios!? Deși folosesc un iPhone 5s in momentul asta, parca arata mult mai bine lollipop.

  3. Incet – incet va avea cam acelesi functii cu un plus ( au mai multe butoane si trebuie folosite ) la Androizi, dar ca sa mearga fluid va avea nevoie de octacore si 4g ram … Si va functiona la maxim doar 2 secunde …
    Poate ca e bun si Androidul , dar mie imi place ios-ul de la Apple .

  4. Seamănă interfața la calculator? Cum vine asta? :)) eu nu vad nici o asemănare intre ele … Poate seamănă cifrele ca au pus tot 1,2,3 etc :))) deci nu – mi vine sa cred cât de țațe sunteți ăștia care ziceți ca au copiat nu știu ce după iOS… Ar trebui să-i dea în judecata Apple nu? … Dar ia căutați pe google o comparație intre iOS și Windows Phone sa vedeți de unde s-au inspirat Apple 🙂

  5. Mi se pare super interesant si mai practic action center de pe android.
    De ce ăștia de la Apple nu ar putea si ei sa-l facă la fel? Îmi lipsește tare mult butonul cu datele celulare si ăla cu localizarea!

  6. Folosesc cu placere un nexus 5, am un iPhone 5S hauriu ce zace degeaba in cutie (nici sotia nu l-a vrut), si de-abia astept sa scap de iPad 3 in favoarea lui Nexus 9. Imi lipsesc cateva chestii marunte de pe iOS (apasarea pe bara de sus pentru scroll up, swipe-ul direct in mesaje pt stergere, sau apasarea prelunga pe un nr de telefon pt copiere) dar pentru mine Androidul a devenit mult mai folositor.

  7. @zaone ,aratane tu ce aplicatie are design inferior pe android ,pentru ca eu nu am gasit…si ca tot vorbeai ,pe android aplicatiile sunt scalate la rezolutia telefonului ,nu mai jos fata de ios care pur si simplu le mareste pixeland imaginea(cele care nu au fost deja updatate)

  8. Android-ul incepe sa evolueze frumos si e din ce in ce mai fluent..
    iOS-ul parca inevolueaza.. Cat mai multe buguri si probleme…Se vede ca a murit Steve Jobs

  9. Mie mi se pare foarte urat designul acestul sistem de operare. Parca e o tema proasta pe care a facut-o un copil de 14-15 ani de plictiseala..

  10. E o chestiune de gust, referitor la care dintre cele doua este “mai” (luand in considerare o opinie obiectiva, dar oare exista asa ceva aici?), Android-ul pare/este mai simplu (sa nu zic simplist), dar mi se pare mult mai placut ochiului iOS-ul.
    Parerea mea!

  11. Când vine vorba de alegere nu cred ca exista obiectivitate… Pentru ca fiecare alege ce vrea și aici intervine subiectivismul… Când alegi ceva nu ai cum sa fii obiectiv

  12. Parerea ma Andoid-ul arata ok si este mult mai util. Dupa ce am avut toate modelele de iphone pana la 5s am renuntat si fac pariu ca daca revin pe iOS peste 3-4 ani ma voi lovi de exact aceleasi lucruri, vesnice si neschimbate. IOS este la fel ca tanar si nelinistit…. daca intrerupi dupa un an vizionarea la primul episod la care te uiti dupa iti dai seama ca nu ai pierdut nimic….

  13. Nustiu ce sa spun .. Arata binisor .. Imi place ca cei de la android incep sa simplifice chestiile … Si o sa ai nevoie de cat mai putine resurse pentru androidul cel noi din cate am inteles … Pacat ca cei de la apple incep sa faca ios-ul din ce in ce mai incarcat si cu mai multe buguri in ciuda faptului ca arata mai bine ca design .. Si cei de la android se trezesc in sfarsit si simplifica si ei din lucruri

  14. cand o sa fie si la ios buton de activare date celulare ????? chiar consider foarte util acel buton..bn ca avem camera…cand o ai si in ecranul principal.

  15. Era de asteptat sa il copie, ideea e ca oricum pe orice android poti face ce faci pe ios si invers daca faci jailbreak si root doar ca e mai stabil si mai optimizat ios dar si android recupereaza usor usor.