Marii retaileri americani boicotează Apple Pay

  Apple Pay este primul sistem de plăți mobile lansat de către compania Apple pentru iPhone 6 și iPhone 6 Plus, el permițându-le utilizatorilor să facă aproape orice fel de achiziții din magazine prin simpla apropiere a terminalelor de POS-uri compatibile. Desi utilizatorii au primit cu foarte multă căldură noul sistem conceput de către compania americană, unii retaileri au decis să-l boicoteze, împreuna cu cele ale Google sau ale operatorilor de telefonie mobilă, pregătind altul propriu pentru lansare.

  Un consorțiu format din câțiva zeci de mari retaileri din SUA a dezvoltat un sistem numit CurrentC care va oferi utilizatorilor posibilitatea de a efectua plăți mobile folosind un sistem arhaic de înregistrare. Cu ajutorul QR Code-urilor scanate întăi de terminale și mai apoi de casieri, sistmeul este o tentativa stupidă de a bloca Apple Pay sau chiar Google Wallet, însă magazinele care fac parte din consorțiu îl vor utiliza în exclusivitate, dezactivând POS-urile compatibile cu sistemelde  plată NFC.

  Decizia vine după ce s-a descoperit că Apple Pay este compatibil cu aceste POS-uri și magazinele au decis să le elimine complet din propriile magazine, astfel că Apple Pay are un drum anevoios în față. Acestea fiind spuse, Apple Pay va avea dificultăți în a cuceri America, însă dacă sistemul va avea un grad de utilizare ridicată, atunci folosirea sa la scară largă va f acceptată în final de către toată lumea.