Prima Pagina Apple iPad Air 2 are un ecran Retina de calitate mai slabă decât...

iPad Air 2 are un ecran Retina de calitate mai slabă decât cel al iPad Air, iPad Mini 3 vine fără îmbunătățiri

  iPad Air 2 are un ecran Retina mai subțire decât ecranul implementat în tableta iPad Air, dar acest lucru nu aduce vreun alt beneficiu în afara oferirii posibilității de a reduce grosimea totală a tabletei companiei americane. Deși Apple a aplicat o substanță anti-reflexie pe ecranul Retina al noii tablete, acesta oferă o luminozitate cu 8% mai mică și o eficiență energetică cu 16% mai mică decât cele înregistrate pentru tableta iPad Air lansată anul trecut.

However, other than the new anti-reflection coating and bonded cover glass, the display on the iPad Air 2 is essentially unchanged and identical in performance to the iPad 4 introduced in 2012, and is actually slightly lower in performance than the original iPad Air (for example 8% lower Brightness and 16% lower display Power Efficiency) – most likely the result of an obsession with producing a thinner Tablet forcing compromises in the LCD backlight.

  iPad Air 2 conține practic un ecran aproape identic, din punct de vedere al performanțelor, cu cel al iPad 4 lansată în 2012, îmbunătățirile pe partea de afișare a conținutului în condiții de luminozitate ridicată menținând-o în spatele tabletelor competitoare. În ceea ce privește iPad Mini 3 nu avem parte de vreo scimbare, ecranul Retina al acestei tabletei fiind identic din toate punctele de vedere cu cel folosit de către compania Apple pentru tableta iPad Mini 2.

In 2013 the mini was given a Retina display, but remained with a reduced 62 percent Color Gamut – the only current iPad or iPhone without a full Color Gamut. Now, in 2014 the new iPad mini 3 still only has a 62 percent Color Gamut, plus it was denied the new enhanced anti-reflection coating and bonded cover glass of the iPad Air 2.

  iPad Mini 3 are aceeași gamă de culori ce este cu 38% mai mică decât cea a iPad Air 2, iar fără o tratare cu o substanță anti-reflexie, rămâne cu aceleași probleme pentru utilizare în condiții de luminozitate ridicată.

 • Lich991

  Am si eu o intrebare. Detin un iPad 2 64GB. Merita sa fac upgrade la ipad air sau ipad air 2 pentru ca air 2 are ceva dezavantaje

 • xpender

  Salut, eu am inceput cu iPad 3, tocmai din cauza calitatii si a rezolutiei ecranului. Orice densitate de pixeli sun 200dpi e sub bunul simt in ziua de azi. Am avut iPad 4, multumit. Acum sunt pe iPad Air si sunt foarte multumit.
  Deci, daca ai banii pt iPad Air cu siguranta nu vei regreta 🙂

 • Mihai

  Eu zic sa mergi pe iPad air!nu vei regreta!

 • Srb

  @Lich991: daca tot ai ipad 2, primul cu dual core si uite cat a rezistat, eu zic ca merita sa treci pe iPad Air 2 care este primul cu 3 cores si 2 gb ram..adica sigur va rezista si acesta cativa ani

 • Relu

  legat de articol, eu am luat in vara iPad mini retina si da, nu se justifica deloc upgrade-ul la cel de acum mini. Consider in continuare ca Mini are marimea ideala. Tine loc si de desktop si de laptop pentru mine, iar autonomia o consider super. Asa ma tine si iPhone-ul macar o zi de dimineata pana seara cand ajung acasa.