iPhone 6 și iPhone 6 Plus – Apple Pay va inlocui cartelele de acces în clădiri, biletele de transport în comun și multe altele

  iPhone 6 și iPhone 6 Plus au implementat un sistem numit Apple Pay, el folosind un chip NFC pentru a permite efectuarea de plăți mobile la comercianții care au un POS compatibil. Chiar dacă în momentul de față funcționalitatea Apple Pay este limitată doar la atât, în viitor compania Apple intenționează să o extindă, oferindu-le terminalelor posibilitatea de a înlocui cartelele de acces în clădiri, biletele pentru transportul în comun și mult mai mult decât atât.

The Apple representatives have talked to technology providers like HID Global and Cubic, which enable secure access to buildings and transit fare systems, respectively, said people briefed on the discussions. Spokespeople for the companies declined to comment about any discussions with Apple, but executives there discussed how they could integrate their systems with the iPhone.

  iPhone 6 și iPhone 6 Plus sunt promovate de către Apple drept dispozitive universale care pot înlocui o multitudine de obiecte care comunică prin NFC cu diverse terminale, iar calea aleasă momentan de către companie oferă o multitudine de oportunități pentru promovarea produselor. Practic noile terminale ar putea permite angajaților companiilor să intre la locul de muncă folosind telefonul în locul unui card de acces, iar în ceea ce privește  accesul la mijloacele de transport în comun cred că vă imaginați și singuri cât de importantă ar putea fi funcționalitatea.

  Având în vedere că Apple abia se află în discuții cu diverși parteneri pentru implementarea suportului în terminalele sale, e puțin probabil ca funcțiile să devină disponibile până anul viitor.