Microsoft lanseaza primul smartphone fără branding Nokia

  Compania Microsoft a cumpărat Nokia în cursul acestui an și deși a continuat să vândă anumite smartphone-uri cu branding-ul companiei create de către finlandezi, iată că în imaginea de mai sus vedem și primul smartphone propriu. Smartphone-ul Microsoft are numele de cod RM-1090 și vorbim despre un terminal dual-SIM care are un ecran qHD de 5 inch, conectivitate 3G si un preț potrivit pentru un smartphone low-end, dar ieftin.

The dual-SIM handset has popped up at both the FCC and its Chinese equivalent, packing a 5-inch qHD display and 3G-only radios, so it’s clearly a low-budget device. Still, the vertical stripe running down the back is just as we’d expected, although it’s still surprising to see the Microsoft logo beneath the earpiece instead of good ol’ Nokia.

  Deși mulți se așteptau ca Microsoft să păstreze branding-ul Nokia în partea frontală sub difuzorul principal, iată că în final americanii au luat decizia de a face totul sub branding propriu, după cum puteți vedea și în imaginea. Deși cei de la Microsoft au încercat să producă smartphone-uri cu adevărat competitoare cu iPhone-urile celor de la Apple, în ultimii ani strategia aceasta a fost abandonată după multiple eșecuri de a depăși produsele celor din Cupertino.