Prima Pagina Apple Un calculator Apple 1 este oferit la licitație pentru a strânge o...

Un calculator Apple 1 este oferit la licitație pentru a strânge o sumă colosală

  Apple 1 este primul calculator produs de către compania Apple în momentul înființării sale, Steve Wozniak reușind să îl asambleze în garajul părinților lui Jobs, acesta din urmă comercializându-l la suma de 600$ în SUA. Pentru că vorbim despre o operă de muzeu veche de peste trei decenii, plasarea sa într-o licitație ce urmează să fie organizată în SUA generează așteptări mari pentru proprietar, suma estimată de vânzare fiind de peste 500.000$.

  Conform celor care pun calculatorul în vânzare, acesta este singurul rămas funcțional despre care se știe că a fost vândut direct de către Steve Jobs, el fiind cumpărat în anul 2004 de către un colecționar la o licitație organizată de către poliția unui stat american. Deși nu a menționat suma pe care a plătit-o pentru produs, proprietarul a certificat totuși faptul că el funcționează și poate rula software-ul pe care compania Apple l-a utiliza tîn acea perioadă pentru el.

  Deși produse de acest gen nu au vreo utilitate acum, ele fac parte din istoria Apple si generează sume colosale la licitații.

 • nagy77

  Daca poza este reala , vad un EPROM 1702A produs de catre intel sau un procesor zilog Z80 Deci la baza ce Macintosh e asta ca nu rasare si mai mult dispare.

 • nagy77

  Ehe si casetofonu este un panasonic RQ-2102

 • nagy77

  Curios ca nu observ modulatorul pentru TV, oare aveai intrare RGB, pam pam.

 • alex

  am un calculator de socotit casio pe lampa e f vechi .am vro sansa:))

 • nagy77

  Sincer daca aia este cutia si eu as fi multimiliardar in $, mai mult de 1000$ nas da si asta ca un fapt caritabil.