iMessage și FaceTime sunt lăudate pentru securizarea transferului de date, WhatsApp Messenger este ușor de interceptat

  iMessage și FaceTime au generat mari bătăi de cap pentru agențiile federale americane care nu reușeau să intercepteze mesajele și pozele trimise de către infractori între iPhone-uri, dar nici conferințele video. Securitatea acestor două servicii a fost îndelung lăudată de către diverse companii specializate pe securitate, iar cei de la EFF, un ONG specializat pe protejarea drepturilor consumatorilor pe internet, a dorit să verifice securitatea tuturor aplicațiilor de mesagerie text, audio și video.

  În imaginile acestui articol aveți rezultatele unor teste făcute pe 7 categorii, EFF dorind să afle care aplicații criptează datele în tranzit astfel încât nimeni să nu le poată citi, care permit identificarea contactelor, care securizează arhivele de conversații și care sunt corect documentate sau au audit făcut. Dintre toate aplicațiile verificate, doar TextSecure, Silent Text, Silent Phone, Signal, CryptoChat și ChatSecure oferă securitate totală pentru utilizatorii lor în orice condiții.

  Deși serviciile celor de la Apple nu au obținut punctaj maxim, ele îndeplinesc 5 dintre cele 7 cerințe ale unui serviciu securizat total, cu mult mai mult decât Facebook sau WhatsApp Messenger, aceste aplicații fiind extrem de ușor de exploatat sau interceptat, datele lor putând fi preluate fără prea mult efort de hackeri. Detalii despre restul aplicațiilor aveți în imaginile de mai jos.

3 COMENTARII

  1. @zaone de ce pe imessages se trimit mesajele mai greu,decat in ios7 care se trimiteau foarte repede,dar cate o data pe 3g se trimit ok fata de wifi