De ce nu avem buton pentru dezactivarea conectivității 3G?

  De mai bine de 2 ani de zile compania Apple a blocat posibilitatea de a mai dezactiva conectivitatea 3G pentru terminalele noastre și asta fără a oferi o explicație clară asupra deciziei care nemulțumește zeci de milioane de posesori de iDevice-uri. Deși operatorii neafiliați companiei Apple afișează în iOS opțiuni pentru dezactivarea separată a 3G-ului, operatorii certificați nu au asemenea opțiuni și nici nu vor avea vreodată, dar vina nu este doar la compania americană.

  Folosind doar conexiuni 3G sau 4G de date utilizatorii consumă mai mult trafic de internet, deci cumpără opțiuni de internet mai scumpe sau ajung să plătească sume suplimentare pentru traficul adițional consumat. Operatorii de telefonie mobilă sunt extrem de entuziasmați de perspectiva câștigării unor sume serioase pe spatele clienților care duși de valul interentului consumă mult trafic, dar din păcate există și cazuri nefericite în care clienții pot întâmpina costuri neașteptate generate de sistemele de operare.

  Vorbesc desigur despre actualizările automate de software sau aplicații care sunt făcute în general în background și în general noaptea, deci dacă vă lăsați conexiunea de date pornită peste noapte și dimineața nu mai aveți trafic, ori aveți trafic suplimentar, veți și ce s-a întâmplat. Lăsând la o parte problema internetului, menținerea continuă activă a conexiunii 3G reduce serios autonomia bateriei, mai ales în zonele în care semnalul fluctuează, iar aici putem vorbi despre majoritatea zonelor de pe glob.

  Apple nu ne va oferi prea curând posibilitatea de a dezactiva conexiunile 3G și asta pentru că operatorii de telefonie mobilă nu-și doresc acest lucru, lipsa unui buton pentru dezactivarea conexiunilor de date prin Control Center fiind cel mai bun exemplu.

  Voi ce părere aveți ?