Mozilla critică iOS și Android promovând Firefox OS

  Mozilla a lansat o serie de atacuri împotriva iOS și Android promovând Firefox OS în același timp, compania americană susținând că sistemele de operare ale competitorilor săi sunt închise și complet netransparente în ceea ce privește funcționalitatea. CTO-ul Mozilla, Andreas Gal, a vorbit într-un articol publicat de celebrul The Guardian despre faptul că toți consumatorii au dreptul de a ști în ce mod le utilizează terminalele mobile informațiile. În momentul de față singurele opțiuni disponibile pe piață sunt telefoanele mobile care nu oferă detalii despre modul în care administrează datele noastre și unde ajung ele, iar acest lucru este greșit, conform CTO-ului Mozilla.

 Firefox OS este promovat ca o alternativă la aceste sisteme de operare, el oferind transparență în ceea ce privește sistemele de administrare a datelor, totul fără ca Mozilla să aibă un aparent câștig. Mergând mai departe, Gal acuză Google că spionează utilizatorii de terminale Android pentru a crește valoarea companiei pri datele obținute de la aceștia, ei fiind monitorizați constant oriunde ar fi. Pentru a-și menține practicile active, atât Apple, cât și Google au retras din magazinele proprii de aplicații titlurile care le spuneau utilizatorilor cum sunt urmăriți, iar acest lucru demonstrează cât de periculoase sunt aceste sisteme de operare.

  Detalii suplimentare despre informațiile oferite de Gal puteți citi aici și în ciuda faptului că el are dreptate, nimeni nu va fugi spre Firefox OS pentru a se salva de iOS și Android.