Samsung a avut probleme în a copia iPhone 5

  În imaginea de mai sus aveți prezentat Samsung Galaxy Alpha, cea mai recentă clona a terminalelor iPhone produse de către compania Apple, iPhone 5 fiind norocosul atenției acordate de către coreenii de la Samsung. Acesta este primul smartphone Samsung din istoria recentă care are o structură complet metalica în jurul ecranului și a carcasei, iar cei din Coreea de Sud s-au chinuit mult pentru a îl fabrica. Structura metalică a acestui terminal mobil a generat probleme mari de producție pentru Samsung, ea având o rată mică de unități produse fără probleme, aproximativ jumătate din producția normală fiind utilizabilă.

[B]eing Samsung’s first attempt at making smartphones with full metal bodies (ones that take away thetraditional Samsung feature of removable batteries), the company was met with low production yields while manufacturing the metal casings. According to our source, the casings did not meet the quality requirements Samsung was aiming for, and only around 50 percent of the yield came out right.

  În aceste condiții compania Samsung a fost nevoită să amâne lansarea în anumite țări până când a putut avea un număr suficient de terminale pentru a le oferi clienților, problemă prin care trece și Apple. Deși vorbim despre una dintre companiile care produce o foarte mare parte dintre componentele iPhone-urilor, iată că ea a avut greutăți în a fabrica și clone ale acestor terminale, dar acest lucru era de alteptat pentru un produs inițial. Deși Samsung a mizat pe aceste terminale pentru a își crește vânzările, ele nu au avut parte de o popularitate pe măsură, astfel că e puțin probabil să vedem multe modele similare.