iPhone 6 și iPhone 6 Plus nu atrag un număr mare de posesori de terminale Android

  iPhone 6 și iPhone 6 Plus au fost prezentate ca smartphone-urile Apple care vor convinge cei mai multi posesori de terminale Android să facă trecerea la platforma companiei americane, dar realitatea se dovedește a fi complet diferită. Conform unui studiu derulat în SUA de către o agenție de analiză a pietelor, anul acesta Apple a convins mai puțini posesori de terminale Android să facă trecerea la noile sale produse. Diferența față de anul trecut este colosală și puteți observa în imaginea de mai sus că majoritatea celor care au cumpărat noile produse sunt de fapt vechi posesori ale iDevice-urilor.

The vast majority of new iPhone buyers were already iPhone owners.” said Josh Lowitz, CIRP Partner and Co-Founder. “Current iPhone owners accounted for over 80% of buyers after this launch, compared to less than 65% after the iPhone 5S and 5C launch in September 2013. Android owners accounted for a much smaller share of buyers immediately after this year’s iPhone launch, and with smartphones so prevalent in the US, we also saw a smaller percentage of iPhone buyers moving from basic phones.

  Datele sunt extrem de surprinzătoare având în vedere că iPhone 5S și iPhone 5C au convins mai mulți posesori de alte terminale să le cumpere decât iPhone 6 și iPhone 6 Plus anul acesta și asta în condițiile în care majoritatea lumii se altepta la un cu totul alt deznodământ. Cifrele demonstrează faptul că Apple încă mai are foarte multe de schimbat la iPhone-urile sale pentru a atrage atenția altor posesori de telefoane mobile, iar probabil anii următori ne vor aduce schimbări cel puțin la fel de mari.