Prima Pagina Android iPhone 6 și iPhone 6 Plus nu atrag un număr mare de...

iPhone 6 și iPhone 6 Plus nu atrag un număr mare de posesori de terminale Android

  iPhone 6 și iPhone 6 Plus au fost prezentate ca smartphone-urile Apple care vor convinge cei mai multi posesori de terminale Android să facă trecerea la platforma companiei americane, dar realitatea se dovedește a fi complet diferită. Conform unui studiu derulat în SUA de către o agenție de analiză a pietelor, anul acesta Apple a convins mai puțini posesori de terminale Android să facă trecerea la noile sale produse. Diferența față de anul trecut este colosală și puteți observa în imaginea de mai sus că majoritatea celor care au cumpărat noile produse sunt de fapt vechi posesori ale iDevice-urilor.

The vast majority of new iPhone buyers were already iPhone owners.” said Josh Lowitz, CIRP Partner and Co-Founder. “Current iPhone owners accounted for over 80% of buyers after this launch, compared to less than 65% after the iPhone 5S and 5C launch in September 2013. Android owners accounted for a much smaller share of buyers immediately after this year’s iPhone launch, and with smartphones so prevalent in the US, we also saw a smaller percentage of iPhone buyers moving from basic phones.

  Datele sunt extrem de surprinzătoare având în vedere că iPhone 5S și iPhone 5C au convins mai mulți posesori de alte terminale să le cumpere decât iPhone 6 și iPhone 6 Plus anul acesta și asta în condițiile în care majoritatea lumii se altepta la un cu totul alt deznodământ. Cifrele demonstrează faptul că Apple încă mai are foarte multe de schimbat la iPhone-urile sale pentru a atrage atenția altor posesori de telefoane mobile, iar probabil anii următori ne vor aduce schimbări cel puțin la fel de mari.

 • cosmin

  Mult mai simpatic nexus si parca se misca si putin mai rapid ca apple chiar si in aplicatiile native

 • EuGeorge

  Pt ca tot ce a prezentat Apple ca anul asta fiind inovativ se bucura cei cu Android de 2 ani de zile.

 • roastedwookie

  desi detin iphone 6 ma enerveaza la culme politica idioata de a nu putea sa iti alegi 2g/3g4g dupa bunul plac

 • villman89

  Apple nu mai e ce a fost, parerea mea!

 • I.Aexandru

  6 6plus ios 8 esec total

 • iTu

  apple nu are principalul tel sa atraga androizi, la unu ca eugeorge daca nu ii dai processoare de la quad in sus nici nu sta la vb chiar daca acele quaduri nu fac alta treaba ca dual, ei au vandut ip6 in mil. de exemplare ma gandesc ca nu si-a luat tzapa fabricandul ca samsung unele produse.
  george gresit, androizi au avut parte pe galaxy S3 de processor 1,4 quad core+1GB RAM deci mai tare ca ip6. am unu s3 acasa la vanzare ptr un prieten si dupa ce iam facut hard reset am instalat 5 appuri(gen sabway, 8ball pool…etc) si mam pus la “speed test” hmmm stiu ca nu e corect testul din prisma diferentelori de ani (2012 vs 2014) dar ca hardware e mai tare s3. banuiesc ca stiti rezultatu, S3 si-a luato la fundu gol rau de tot vs ip6.

 • crixalis

  Si cred ca si din cauza ca este urat. Sa fim sinceri, nu este cine știe ce ca forma si design. Pana si prieteni care nu au treaba cu telefoanele si părinții mei care nu știu ca pe telefoane exista camera au zis ca e urat fata de ce aveam înainte (i5s). Prima oară am fost întrebat dacă am renunțat la iPhone, crezând ca am o chinezărie….

 • iTu

  roastetwookie dece ai vrea sa schimbi pe 2G?

 • iTu

  din cauza ca nu are octa core nu a atras asa multi droizi. auzi le el e urat pai dece lai cumparta desteptule daca e urat? colegi mei (25-35 de ani) toti spun ca ip6 e super frumos chiar si cei cu S5 sau Note3. uni chiar si-au pus la vanzare androidele sa isi cumpere ip6 sau plus.

 • silviu

  tUgEORGE:
  Da-ne un exemplu: te referi la ApplePay?

 • EuGeorge

  Nu din cauza ca nu are octa core, pt ca asta in utilizarea zilnica nu se observa. Nu a atras din cauza faptului ca are o camera mai slaba, un ecran mai slab, mult mai putine functii, nimic nou fata de ce gasesti pe Android, probleme cu indoitul telefonului, probleme cu Ios-ul, limitarea din Ios, design-ul telefonului, etc..

 • unu

  Iphone 6 nu atrage androizi deoarece nu ofera absolut nimic in plus fata de Android. Iphone pica la toate capitolele.

 • EuGeorge

  @Silviu, la tot! Apple Pay, nfc, dimensiunea le eceane, widgeturi,barometru, ecran FullHd, etc tot. Mai degraba zi-mi tu daca e cv ce are Iphone 6,6+ fata de un Android, indiferent de firma.

 • obiectiv sau nu

  I-am luat sotiei iphone 6 si eu a trebuit sa imi aleg 6 sau 6 plus. Mi-am cumparat iphone 5s :)) .. Mi se pare hidos i6 in comparatie cu modelele precedente. PS: am avut toate iphoanele si am revenit la el dupa ce mi-am satisfacut nebuniile cu android gen g3, s5, z3 🙂 .. Sunt telefoane ft bune dar prefer jocurile optimizate pentru limitatul si “ne-revolutionaril” asta de ios decat neoptimizate pentru android. Jucati-va cu ipad air 2. Aia da bestie. Am ipad air si ma simt o masina cu motor 1.2 benzina fata de un twin turbo gen 🙂

 • Ionuz

  @eugeorge: chiar vrei sa sti ce are in plus?
  Ex: Ai cumparat un iphone in Romania si esti un om de afaceri, pleci in Austria, ti se strica iPhone-ul, mergi intr-un Apple Store si in cateva minute primesti pe loc altul nou, in alte cateva minute gasesti pe el tot ce aveai tu in telefonul stricat.
  MAGIE??? Nu. APPLE!!!
  Sti cat mai valoreaza un terminal android dupa un an de utilizare? 1/4.
  Sti cat mai valoreaza un iPhone? 3/4.
  Stiinta? Nu. APPLE!!! (Avand in vedere ca un produs cu android devine absolet dupa un an, iar un iphone dupa 4 ani, multi se orienteza dupa un iphone uzat)
  As putea continua pana maine…