Apple valorează mai mult decât toate companiile din Rusia

  V-am spus ieri că Apple a stabilit un nou record în ceea ce privește capitalizarea bursieră, dar și prețul acțiunilor pe bursa americană compania valorând acum 661 de miliarde de dolari, prețul unei acțiuni fiind de 112.82$. Valoarea record stabilită de către Apple i-a motivat pe cei de la Reuters să o compare cu cea a întregii burse rusești pentru a afla că Apple valorează mai mult decât toate companiile listate pe bursa din Rusia, diferența dintre capitalizarea sa bursieră și cea a bursei din Rusia fiind suficientă pentru a cumpăra aproape 150 de milioane de terminale iPhone 6 Plus, adica un terminal pentru fiecare rus.

  Toate companiile listate pe bursa din Rusia au o capitalizare bursieră estimată la 531 de miliarde de dolari, cu 130 de miliarde de dolari mai mică decât cea a companiei Apple, diferența fiind apropiată de cea a companiei IBM. Valoarea bursei din Rusia a scăzut cu 234 de miliarde de dolari în urma izbucnirii războiului din Ucraina și acest lucru pune economia țării într-o situație destul de delicată, mai ales dacă provim îndeaproape această comparație. Aceasta este prima oară când valoarea bursieră a Apple este comparată cu valoarea busei unei întregi țări și comparația ne spune foarte multe despre evoluția companiei din Cupertino.

3 COMENTARII

  1. Cu rezerva sa monetara, Apple ar putea cumpara toata economia ne-privatizata a Romaniei si sa castige 100 de alegeri parlamentare de acum incolo (Galeti+Faina+Ulei+Zahar).