Skype pentru web permite utilizarea Skype direct dintr-un browser

  După omagiul făcut companiei Apple, cei de la Microsoft au anunțat în cursul acestei zile că Skype poate fi accesat și utilizat într-un browser web de către oricare dintre persoanele care au un cont înregistrat pentru celebrul serviciu de mesagerie text sau video. Exact precum aplicația pentru OS X sau Windows, Skype pentru web va permite efectuarea de conversații text cu orice contacte, va permite inițierea de conferințe video și va permite administrarea contactelor, totul direct dintr-un browser web, compania Microsoft oferind invitații unui număr select de utilzatori pentru a încerca serviciul.

  Skype pentru web va fi lansat oficial în lunile următoare de către compania americană și în versiune beta va necesita instalarea unui plugin pentru a funcționa prin browser, dar în viitorul totul va fi utilizabil prin simpla vizitare a unei pagini web. Deși ideea este bună, serviciul beta are deocamdată probleme în ceea ce privește durata lungă de inițiere a unui apel video sau voce, dar și în ceea ce privește consumul de energie pe platforma OS X. Dacă aveți un Mac atunci este necesar să rulati minim OS X 10.8 pentru a utiliza acest serviciu, iar dacă folosiți Windows, atunci o versiune actualizată la zi a Chrome, Firefox sau Internet Explorer 10 va fi suficientă.

  Accesul la versiunea beta a Skype este oferit de către Microsoft utilizatorilor selectați prin intermediul unui email trimis către aceștia, așa că doar dacă veți fi selectați de către companie îl veți putea accesa.

1 COMENTARIU