Black Friday – de ce a fost “românizat” cel mai mare eveniment de reduceri de pe glob ?

  Black Friday este cel mai mare eveniment de reduceri de pe glob și în străinătate el începe pe data de 28 noiembrie, sau în ultima zi de vineri a lunii noiembrie, dar în România el este organizat pe 21 noiembrie. Aceasta nu este prima oară când românii organizează Black Friday înaintea zilei oficiale pentru întreaga lume, iar unele magazine online au găsit chiar și o explicație mai mult sau mai puțin logică pentru această decizie. Conform lor, ideea de a organiza evenimentul în avans are legătură cu data de 1 decembrie când românii sărbătoresc Ziua Națională și nu se preocupă cu cumpărăturile, al doilea factor fiind vremea rea.

  Dacă “românizarea” Black Friday ar fi explicabilă într-o anumită măsură în baza celor două motive listate mai sus, o explicație nu a fost oferită pentru numeroasele promoții organizate sub acest nume în aproape orice sărbătoare mai mult sau mai puțin importantă din an. În aceeași măsură niciun magazin online nu a explicat de ce “sare calul” cu organizarea de promoții Black Friday cu zile sau săptămâni înainte ca evenimentul în sine să aibă loc oficial în țara noastră sau în străinătate, dar din moment ce campania este atât de mediatizată în România, interesul magazinelor de a vinde cât mai mult este clar.

  Black Friday în ultimii ani a avut în centru cel mai mare magazin online din România, el stabilind data și dând startul promoțiilor iar anul acesta lucrurile nu sunt diferite. Fie că ne place sau nu, magazinele online organizează Black Friday oricând și oricum vor și fie că ne place sau nu, ele vând cât pot de mult profitând de această sărbătoare internațională a reducerilor.

  Acestea fiind spuse, săptămâna viitoare veți afla toate reducerile importante pentru Black Friday pe iDevice.ro în pagina dedicată vizibilă în partea superioară a blogului, aplicația iDevice.ro ajutându-vă să aflați imediat despre cele mai bune oferte, acest lucru fiind extrem de important deoarece vă ajută să cumpărați rapid produsele disponibile în stoc.

  Voi ce părere aveți ?

5 COMENTARII

  1. @zaone: nu merge sa postez din aplicatie, ci doar din safari, stii cumva de ce?
    Ontopic: asa suntem noi romanii, ne place sa furam startul la orice. Iar majoritatea magazinelor online sunt disperate sa faca bani. Cu cat tine mai mult black friday-ul cu atat fac mai multi bani. De exemplu anul trecut cand aveam 5S mi-am luat de black friday de pe ultragsm.ro (magazin de accesorii calumea)niste super huse, toate branduri, si black friday-ul a tinut doar o zi, asa cum mi se pare normal, deci se poate.

  2. Noi nici nu o preluam cum trebuie in afara se face pentru a lichida stocul vechi la noi se aduc produse special pentru “vinerea neagra” modele care nu le gasesti in restu anului, adica produse care sunt ieftine din fabrica nu reduse