Apple Watch va avea multiple rezolutii, iata care sunt

  Dupa informatiile privind aplicatiile ce vor rula pe Apple Watch, acum aflam si ce rezolutii a pregatit compania Apple pentru cele doua tipuri de ecrane pe care produsele sale le vor avea in momentul lansarii pe piata. Apple a gandit doua tipuri de Apple Watch pentru barbati si femei, unul avand 38mm, celelalt avand 42mm, fiecare cu o rezolutie diferita pentru ecran. Primul smartwatch de 38mm va avea o rezolutie de 340 x 272 pixeli, in timp ce al doilea de 42mm va avea o rezolutie de 390 x 213 pixeli, deci o diferenta de 10% in ceea ce priveste rezolutia ecranelor.

  Existenta acestor rezolutii multiple pentru Apple Watch complica viata dezvoltatorilor de aplicatii care ar putea fi nevoiti sa produca imagini separate pentru fiecare rezolutie, iar acest lucru ingreuneaza extrem de mult dezvoltarea unui titlu. Continutul afisat pe ecrane va avea aceeasi dimensiune indiferent de rezolutia pe care apare si desi unele elemente grafice pot fi utilizate in ambele rezolutii, altele trebuie facute special pentru fiecare ecran in parte. Printre acestea se numara iconitele aplicatiilor sau bannerele de notificari, deci dezvoltatorii vor avea mult de lucru pentru a se pregati pentru aceste produse noi.

  Apple le cere dezvoltatorilor sai sa produca design-uri cat mai simple, mai frumoase si mai intuitive pentru Apple Watch, acestea urmand a imbunatati experienta de utilizare folosind coroana dedicata si sistemul de taptic feedback, deci nu vom regasi orice fel de titluri in App Store-ul Apple.