Iata toate modurile in care vom putea interactiona cu Apple Watch

  iOS 8.2 si WatchKit au fost lansate in cursul serii trecute de catre compania Apple, ele fiind puse la dispozitia dezvoltatorilor de aplicatii in ideea de a le permite sa dezvolte aplicatii pentru viitorul produs Apple Watch. Impreuna cu software-ul ce permite dezvoltarea de aplicatii, compania americana a publicat si o documentatie extinsa cu privire la modul in care trebuie dezvoltate acestea sau in care vom interactiona cu viitorul smartwatch. In aceasta idee in lista de mai jos aveti detaliate toate modurile in care vom putea folosi viitorul produs Apple, asta dupa ce il interconectam cu un iPhone.

  Apple Watch va functiona NUMAI daca este conectat la un terminal iPhone, iar asta deoarece aplicatiile sunt compilate pe smartphone si trimise mai apoi prin Bluetooth pentru a fi afisate pe smartwatch. Din pacate nu se stie deocamdata cand va permite Apple dezvoltarea de aplicatii care sa poata functiona singure pe viitorul sau ceas inteligent, dar probabil spre sfarsitul anului le vom avea. In concluzie, va las cu lista ce detaliaza modurile de interactiune cu Apple Watch dupa instalarea de aplicatii, 15 tipuri de interactiuni difeerite fiind listate de catre compania Apple.

  1. Short Look – privire scurta
  2. Long Look – privire lunga
  3. Glances
  4. Notification actions – interactiune cu bannerele de notificaru sau notificarile afisate pe eintregul ecran
  5. Vertical swipes – glisari verticale
  6. Horizontal swipes – glisari orizontale
  7. Edge swipes – glisari spre marginile ecranului
  8. Taps – atingeri
  9. “Taptic Engine” haptic feedback – vibratii
  10. Siri – comenzi vocale rostite pentru siri
  11. Force Touch – apasari indelungate
  12. Digital Crown scrolling – derularea de elemente grafice folosind coroana digitala
  13. Digital Crown button – apasarea coroanei digitale
  14. Single-click the side button to open Friends app – apasarea butonului lateral pentru accesarea aplicatiei Friends
  15. Double-click the side button to use Apple Pay by waving watch at NFC reader – apasarea dubla a butonului lateral pentru a utiliza Apple Pay