Apple face o schimbare IMPORTANTA pentru modul de afisare al aplicatiilor din App Store

  Daca ati accesat App Store-ul in cursul acestei seri, atunci probabil ati sesizat o schimbare importanta pe care compania Apple a implementat-o pentru modul de afisare al aplicatilor sale, ea fiind vizibila in intregul sau magazin de aplicatii. Vorbesc despre inlocuirea denumirii FREE, gratuit, pentru aplicatiile gratuite cu denumirea GET, ia/descarca, in modul pe care il vedeti mai sus. Compania Apple nu a facut vreo mentiune cu privire la motivatia din spatele acestei schimbari, insa se speculeaza ca ea ar avea legatura cu recentele critici aduse de catre oamenii ai caror copii au cheltuit mii de dolari/euro/lire in jocuri freemium prin in-app pruchase-uri.

  Modelul freemium ascunde in-app purchase-uri platite in spatele denumirii “gratuit” atribuita unei aplicatii, utilizatorii avand parte de un titlu cu functionalitate limitata care poate fi imbunatatita doar platind. Acest model a fost intens criticat, iar Apple si Google sunt investigate de catre agentii guvernamentale din SUA si Europa pentru aplicatiile care pacalesc diversi copii pentru a cheltui bani pe in-app purchase-uri. Apple si Google au promis ca vor incerca sa rezolve problema si se pare ca rezolvare presupune schimbarea denumirii aplicatiilor gratuite disponibile in App Store, acestea nemaifiind prezentate ca fiind gratuite.

  Denumirea a fost inlocuita atat pentru aplicatiile care ofera in-app purchase-uri, cat si pentru cele care nu le ofera, astfel ca de acum incolo nu veti mai vedea vreo aplicatie prezentata ca fiind gratuita. Exceptie face desigur sectiunea cu cele mai descarcate aplicatii gratuite, acolo denumirea fiind pastrata deocamdata de Apple.

  Ce parere aveti despre aceasta schimbare facuta de Apple ?