Foxconn construieste o fabrica speciala pentru Apple

  Foxconn este cel mai mare partener Apple care asambleaza terminale iPhone sau tablete iPad, iar pentru viitor ei se pregatesc sa produca o componenta importanta dedicata viitoarelor produse ale companiei americane. Mai exact, intr-un parteneriat cu Innolux, cei de la Foxconn investesc 2.6 miliarde de dolari in doi ani de zile pentru a construi o fabrica in care vor fi produse ecrane pentru Apple. Se pare ca investitia are in vedere doar fabricarea de ecrane pentru Apple, atat Foxconn, cat si Innolux neluand in calcul eventuale colaborar cu alti potentiali parteneri.

Equipment installation will commence next month with mass production of panels to start by the end of 2015 after an urgent request for exclusive capacity. Apple Inc., a Foxconn customer, has previously tapped suppliers for dedicated access to factories in a bid to avoid shortages that can crimp sales of its iPhones and iPads.

  Luna viitoare va incepe instalarea echipamentelor in noua fabrica, urmand ca ele sa fie testate pe parcursul intreegului an, productia efectiva fiind programata pentru a incepe la sfarsitul anului 2015. Intentia celor de la Foxconn este extrem de interesanta in conditiile in care compania incaseaza deja miliarde de dolari anual de la Apple, iar o extindere a colaborarii nu va aduce decat beneficii. Foxconn s-a dovedit pana acum a fi capabila sa indeplineasca toate cerintele companiei Apple in ceea ce priveste fabricarea terminalelor iPhone sau a tabletelor iPad, asa ca in viitor vom vedea si ecrane produse de ei pentru Apple.