Cutremur de 5.8 grade in Bucuresti si retelele de telefonie cedeaza!

cutremur 5.8 grade bucuresti  Un cutremur de 5.5 grade sau 5.5 grade a fost inregistrat in aceasta noapte in Romania, el fiind resimtit in toata tara, chiar si in Bucuresti, unde retelele de telefonie mobila au decis ca nu este necesar sa plasam vreun apel telefonic. Desi nu vorbim despre un seism de intensitate foarte puternica, retelele de telefonie mobila Orange, Vodafone si Telekom au fost indisponibile timp de aproximativ 10 – 15 minute in urma sa. Daca vorbeam de un cutremur de intensitate mai mare, atunci in aceasta perioada de timp nimeni nu ar fi reusit sa anunte vreun serviciu de urgenta, sa sune un prieten sau o persoana apropiata.

Cutremur 5.8 grade Bucuresti

  Cutremurul a dovedit ca retelele noastre de telefonie mobila sunt incapabile sa functioneze in conditii de necesitate maxima si daca inca mai aveti probleme in a plasa apeluri telefonice, atunci va recomand sa activati si sa dezactivati AirPlane Mode pe iPhone-urile voastre. Dupa ceasta, va puteti gandi ce anume s-ar fi intamplat daca problema ar fi fost una mult mai mare si ati fi avut nevoie de ajutor din partea autoritatilor sau ati fi incercat sa sunati o persoana apropiata care nu se afla langa voi, dar erati intampinati doar de un ton de apel ocupat sau de imposibilitatea de a initia din start apelul catre acel numar de telefon.

  Detalii despre cutremur gasiti pe INFP. Voi ce parere aveti despre incapacitatea retelelor de telefonie mobila de a oferi semnal GSM in conditii de acest gen?

UPDATE: Se pare ca primele estimari plaseaza magnitudinea cutremurului intre valorile de 5.5, 5.6 si 5.8 grade, el avand o durata de 30 de secunde.

42 COMENTARII

  1. In Iasi nu au cazut retelele (cel putin orange si vodafone ca asta am). Dar ce folos ca eu am semnal daca nu au altii :)). Asta e sunt varza releele isi dau restart singure in loc sa lucreze la capacitate maxima ele cedeaza. Bine ca cer bani multi la abonamente, dar in infrastructura nu baga nimic. O seara linistita tuturor !!

  2. acum….nu vreau sa fiu carcotas dar mie mi-a mers. Am sunat de pe Digi (aflat in roaming national) pe un alt numar Digi (in retea proprie) si a mers de minune…
    Am folosit si facetime….fara probleme

  3. București, sector 6, abonat orange, utilizator iPhone 6, rețeaua de 5 minute si-a revenit, iar 4G nu-mi merge nici acum… Iar in mod normal aveam semnal full 4G in aceeași zona.

  4. Poate este un sistem care blocheaza apelurile personale si merg doar cele de urgenta… Asta pentru a putea raspunde urgentelor mai repede…

  5. Tecuci (18km de Vrancea)

    Curent electric – 0
    Semnal GSM – 0,1 Primu care apeleaza ocupa toata reteaua din zona.

    Bine ca merge netu…

  6. Folosesc principal Orange si secundar Digi Mobil (voce si date) si tot secundar Vodafone (voce), pe iPhone, iar pe iPad – Digi (date). Pe ambele device-uri mai am instalate si aplicatiile digi.oriunde si clickphone, pentru voce. Tocmai in aceasta ideie, de a avea cel putin un back-up, si la serviciile de voce, dar si la date.
    Acum…daca e sa fie o situatie mai grava, incat sa cada si serviciile de date prin cablu…Asta e

  7. Din cauza reducerilor de Black Friday s-a intamplat. Legenda spune ca si scoarta terestra a fost indignata de minciunile lor :))

  8. In timp ce vorbeam la telefon cu soția pe rețeaua digi mobil a avut loc cutremurul si s-a intrerupt apelul.Timp de 15 min nu am putut sa inițiez nici un apel

  9. In lume sunt sute/mii de cutremure zilnic de intensitati si adancimi diferite.

    Unele dintre ele sunt percepute de catre oameni altele nu, din cand in cand se intampla sa “scade” din grila si unul mai maricel care e simtit de catre cetateni.

    A fost un cutremur slab, nu e niciun semnal de alarma, televiziunile deja si-au udat lenjeria intima murdara deja de fecale si incearca sa stoarca ultimul gram de audienta de la noi cu flatulente imbecile legate de acest cutremur nesemnificativ.

    Vrancea e o zona activa dpdv seismic dar un cutremur de 5.8 nu inseamna ca vine apocalipsa, haideti sa ne revenim in fire….

  10. In mod ciudat, inaintea cutremurului cu cateva secunde, maxim un minut au fost niste variatii ale curentului electric care au tinut pana cand a s-a simtit cutremurul.
    Variatiile a fost vizibile in modul in care luminau becurile in casa.

  11. Cel mai bun detector de cutremur sunt perusii, acele mici păsări care brusc își schimba comportamentul si se agita mult. Evident ca se aplica si la alte animale 🙂

  12. @Razvanel: in ce zona a tarii locuiesti? Daca la tine 5,cat o fi fost(5,5 5,6 5,7 sau 5,8 in functie de televiziune, chiar daca toate au luat date de la aceeasi sursa), nu s-a simtit, nu inseamna ca la altii a fost la fel. In Buzau de ex. s-a simtit destul de bine. Nu zice nimeni ca a venit apocalipsa, dar nici chiar de ignorat nu a fost.

  13. @srb Cred ca habar nu si ce inseamna 9.8 grade! Am da coltul cu TOTII la asa ceva. Vorbesti tampenii! Abtine-te de la felul asta de postari clarvazatoare. Esti cumva Nostradamus si noi nu stim? Genul tau de postari nu fac altceva decat sa propage panica.