Cutremur de 5.8 grade in Bucuresti si retelele de telefonie cedeaza!

42

cutremur 5.8 grade bucuresti  Un cutremur de 5.5 grade sau 5.5 grade a fost inregistrat in aceasta noapte in Romania, el fiind resimtit in toata tara, chiar si in Bucuresti, unde retelele de telefonie mobila au decis ca nu este necesar sa plasam vreun apel telefonic. Desi nu vorbim despre un seism de intensitate foarte puternica, retelele de telefonie mobila Orange, Vodafone si Telekom au fost indisponibile timp de aproximativ 10 – 15 minute in urma sa. Daca vorbeam de un cutremur de intensitate mai mare, atunci in aceasta perioada de timp nimeni nu ar fi reusit sa anunte vreun serviciu de urgenta, sa sune un prieten sau o persoana apropiata.

Cutremur 5.8 grade Bucuresti

  Cutremurul a dovedit ca retelele noastre de telefonie mobila sunt incapabile sa functioneze in conditii de necesitate maxima si daca inca mai aveti probleme in a plasa apeluri telefonice, atunci va recomand sa activati si sa dezactivati AirPlane Mode pe iPhone-urile voastre. Dupa ceasta, va puteti gandi ce anume s-ar fi intamplat daca problema ar fi fost una mult mai mare si ati fi avut nevoie de ajutor din partea autoritatilor sau ati fi incercat sa sunati o persoana apropiata care nu se afla langa voi, dar erati intampinati doar de un ton de apel ocupat sau de imposibilitatea de a initia din start apelul catre acel numar de telefon.

  Detalii despre cutremur gasiti pe INFP. Voi ce parere aveti despre incapacitatea retelelor de telefonie mobila de a oferi semnal GSM in conditii de acest gen?

UPDATE: Se pare ca primele estimari plaseaza magnitudinea cutremurului intre valorile de 5.5, 5.6 si 5.8 grade, el avand o durata de 30 de secunde.