iTunes Connect – iata cand vor fi oferite aplicatii la pret redus si gratuit timp de o saptamana in perioada Craciunului

iTunes connect

  iTunes Connect este sistemul Apple care permite administrarea aplicatiilor disponibile in App Store si publicarea altora noi, el fiind inchis de catre compania Apple in diverse perioade a anului pentru lucrari de mentenanta sau conecdii ale angajatilor din Cupertino. Anual Apple inchide iTunes Connect de 2 ori, o data in perioada Zilei Recunostinte si o data in perioada Craciunului, iar atunci cand iTunes Connect este inchis nimeni nu poate modifica statusul aplicatiilor din App Store.

  iTunes Connect va fi inchis anul acesta in perioada 22 decembrie – 29 decembrie, similar cu ceea ce s-a intamplat anul trecut, Apple dorind sa le ofere angajatilor sai posibilitatea de a se recrea cu familia in perioada acestei sarbatori importante. In aceasta saptamana angajatii companiei americane nu vor aproba sau retrage aplicatii din App Store, insa nici dezvoltatorii nu vor putea modifica statusul propriilor titluri, astfel ca tot ce va fi oferit gratuit sau la pret redus nu se va schimba in vreun fel.

  In aceeasi idee, toate aplicatiile care au fost trimise la Apple inainte de 22 decembrie si nu au fost acceptate, nu vor mai fi publicate in magazinul de aplicatii pana in data de 29 decembrie, asa ca daca aveti o aplicatie pregatita, ar fi bine sa o trimiteti pana atunci. Dupa data de 29 decembrie toate modificarile vor putea fi facute, insa cu intarziere, avand in vedere ca multi dintre dezvoltatori se vor grabi atunci sa publice noi titluri in magazinul companiei americane cu prioritate, sau sa faca diverse schimbari.

  Desi dezvoltatori nu vor putea interactiona cu aplicatiile disponibile in App Store, orice modificari programate facute de catre ei inaintea datei de 22 decembrie vor ramane in continuare valabile si vor fi efectuate, chiar daca angajatii Apple vor fi in concediu atunci. Acestea fiind spuse, perioada Craciunului este cea mai bbenefica pentru a cumpara aplicatii la pret redus sau pentru a descarca altele gratuite, asa ca ramane sa vedem ce ne vor oferit dezvoltatorii de aplicatii.