Pinć – carcasa ce aduce realitatea virtuala pe iPhone

Pinć pinch

  Pinć este o carcasa dezvoltata special pentru terminale iPhone, ea fiind gandita in ideea de a le oferi posesorilor de iDevice-uri optiunea de a aduce realitatea virtuala in fata propriilor ochi folosind acest dispozitiv, dar si terminalele iPhone lansate de catre compania Apple de-a lungul anilor. Dupa cum puteti vedea si din imaginea de mai sus, carcasa este gandita pentru a plasa temrinalul iPhone direct in fata ochilor nostri unde afiseaza un feed video live cu tot ceea ce este vizibil in fata noastra, peste  el transpunand o interfata virtuala ce poate fi controlata folosind gesturi.

Pinć aduce realitatea virtuala pe iPhone

  Pinć foloseste un inel cu anumiti senzori pentru a urmari miscarile mainilor utilizatorilor pe interfata virtuala ce le este afisata pe ecranele terminalelor, gesturile fiind cele pe care le-a intreprinde in mod normal in timpul utilizarii unui ecran tactil. Pentru Pinć compania dezvoltatoare a creat o serie de aplicatii speciale folosind un SDK propriu, astfel ca deocamdata dezvoltatorii interesati sa intre in acest proiect nu vor putea produce titluri separate, dar de indata ce SDK-ul va fi oferit public, intreaga solutie va deveni utilizabila de catre lumea intreaga cu aplicatii special gandite pentru ea de catre dezvoltatori terti.

Pinć pinch 1

  Pinć ne demonstreaza fara dubiu cat de utile se pot dovedi a fi iPhone-urile companiei Apple si cum pot fi ele utilizate intr-un mod inedit pentru a oferi utilizatorilor posibilitatea de a esta realitatea virtuala, insa proiectul este deocamdata departe de a fi finalizat. Carcasa in sine, prezentata in imaginile acestui articol, are nevoie si de un software pe masura pentru a putea oferi o experienta de utilizare cat se poate de buna, iar dezvoltatorii sai lucreaza de cateva luni de zile la perfectionarea sa, insa mai au suficienta treaba inainte ca el sa poata fi prezentat publicului larg, lucru care se va intampla cel mai probabil in cadrul CES 2015 la inceputul lunii ianuarie.