Apple: Siri nu este un pericol pentru soferi

Apple CarPlay Siri

  Cu doar cateva saptamani in urma un studiu derulat in SUA a dezvaluit faptul ca Siri este un pericol pentru Soferi, iar asta in ciuda faptului ca Apple permite utilizarea sa in masina folosind comenzi vocale si sistemul hands-free al unor masini compatibile cu sistemul. Studiul a testat 6 sisteme hands-free de utilizare a Siri in masini, soferii fiind conectati la senzori care le-au masurat ritmul cardiac pentru a detecta nivelul de stres, dar si o multitudine de alti senzori, concluzia intregului studiu fiind ca utilizarea Siri la volan distrage atentia soferilor si creste nivelul de stres al acestora.

Apple sustine ca Siri nu este un pericol pentru soferi

  Desi acesta nu este primul studiu care sustine acest lucru, este primul care testeaza diverse sisteme hands-free ale masinilor ce sunt compatibile cu Siri, dar compania Apple nu a fost satisfacuta de rezultatele testelor. Conform celor de la APple, universitatea care a derulat testul nu a facut-o intr-un mod corect deoarece nu a verificat noul sistem CarPlay implementat doar in anumite masini lansate anul acesta. Apple sustine ca al sau CarPlay este special gandit pentru a usura interactiunea soferilor cu Siri prin intermedul comenzilor vocale fiind special creat si optimizat pentru a oferi cea mai buna experienta de utilizare a Siri in masina.

Even the best of the tested systems, Toyota’s Entune, scored a 1.7 “cognitive distraction ranking,” the study found, compared to a 1 level for listening to the radio. The worst of the tested in-dash systems,  Chevy’s MyLink, scored a 3.7. Worst of all, the researchers concluded, was Apple’s Siri, which came in at a frustration/distraction level of 4.

  In ciuda afirmatiilor companiei Apple, studiul a dezvaluit faptul ca Siri genereaza un nivel de stres ce a obtinut nota 4 din 5, deci vorbim despre o problema foarte mare, pe care Apple o apara spunand ca sistemul CarPlay este cel mai eficient. Realitatea este ca indiferent ce sistem utilizezi, in momentul in care Siri nu intelege ceea ce spui sau scrie gresit mesaje, esti nevoit sa muti privirea de la drum spre telefon sau consola masinii pentru a face modificarile necesare.