Iata de ce ocupa atat de mult spatiu aplicatia Facebook in iPhone si iPad

facebook logo

  Daca folositi aplicatia Facebook pentru iPhone si iPad de ceva vreme, atunci stiti ca pe masura ce o folositi mai des, ea ocupa cu atat mai mult spatiu in terminalele noastre si daca pana acum nu stiati de ce se intampla acest lucru, ei bine compania americana ne explica povestea din spatele spatiului ocupat. Dupa cum prea bine stiti deja, orice link accesat prin intermediul aplicatiei Facebook va fi deschis intr-un browser intern al aplicatiei si nu in Safari, aceasta fiind principala problema din cauza careia spatiul ocupat de catre aplicatie creste in mod constant in timpul utilizarii.

De ce ocupa atat de mult spatiu aplicatia Facebook

  Pentru a permite navigarea rapida pe internet, aplicatia Facebook creeaza cache pentru fiecare pagina web accesata de catre noi, acest cache fiind salvat in terminalele noastre in ideea de a fi utilizat in cazul in care accesam din nou acea pagina web. Accesarea unei multitudini de link-uri prin aplicatia Facebook va genera crearea unui cache mare in iDevice-urile noastre, iar cumularea sa afecteaza serios performantele generale ale aplicatiei, asa ca Facebook a analizat problema si intr-o actualizare lansata cu nu foarte mult timp in urma a implementat o modificare menita sa o rezolve permanent.

  Conform Facebook, aplicatia pentru iPhone si iPad nu va genera un cache mai mare de 25 MB pentru accesarea paginilor web, iar de fiecare data cand aceasta dimensiune este atinsa, aplicatia va sterge automat intregul cache pentru a nu ocupa mult spatiu suplimentar in terminale. In aceasta idee, daca aveti cea mai recenta versiune a aplicatiei Facebook, ar trebui sa beneficiati de schimbare si nu ar trebui sa vedeti foarte mult spatiu ocupat de catre aplicatie, dar in general este indicat sa accesati link-urile folosind Safari sau alte browsere externe, eacestea fiind mai sigure si incarcand paginile web mult mai repede.