Prima Pagina aplicatii Iata de ce ocupa atat de mult spatiu aplicatia Facebook in iPhone...

Iata de ce ocupa atat de mult spatiu aplicatia Facebook in iPhone si iPad

facebook logo

  Daca folositi aplicatia Facebook pentru iPhone si iPad de ceva vreme, atunci stiti ca pe masura ce o folositi mai des, ea ocupa cu atat mai mult spatiu in terminalele noastre si daca pana acum nu stiati de ce se intampla acest lucru, ei bine compania americana ne explica povestea din spatele spatiului ocupat. Dupa cum prea bine stiti deja, orice link accesat prin intermediul aplicatiei Facebook va fi deschis intr-un browser intern al aplicatiei si nu in Safari, aceasta fiind principala problema din cauza careia spatiul ocupat de catre aplicatie creste in mod constant in timpul utilizarii.

De ce ocupa atat de mult spatiu aplicatia Facebook

  Pentru a permite navigarea rapida pe internet, aplicatia Facebook creeaza cache pentru fiecare pagina web accesata de catre noi, acest cache fiind salvat in terminalele noastre in ideea de a fi utilizat in cazul in care accesam din nou acea pagina web. Accesarea unei multitudini de link-uri prin aplicatia Facebook va genera crearea unui cache mare in iDevice-urile noastre, iar cumularea sa afecteaza serios performantele generale ale aplicatiei, asa ca Facebook a analizat problema si intr-o actualizare lansata cu nu foarte mult timp in urma a implementat o modificare menita sa o rezolve permanent.

  Conform Facebook, aplicatia pentru iPhone si iPad nu va genera un cache mai mare de 25 MB pentru accesarea paginilor web, iar de fiecare data cand aceasta dimensiune este atinsa, aplicatia va sterge automat intregul cache pentru a nu ocupa mult spatiu suplimentar in terminale. In aceasta idee, daca aveti cea mai recenta versiune a aplicatiei Facebook, ar trebui sa beneficiati de schimbare si nu ar trebui sa vedeti foarte mult spatiu ocupat de catre aplicatie, dar in general este indicat sa accesati link-urile folosind Safari sau alte browsere externe, eacestea fiind mai sigure si incarcand paginile web mult mai repede.

 • KlaudiNhO

  Cica nu prea se pottiveste …. app 96.5 mb iar document

 • marian

  am aplicatia actualizata la zi si am 302 mb documente si date

 • emyLo

  Poze – 2,5 gb
  Idevice – 454 mb
  Facebook – 284 mb

  Idevice-ul de ce consuma asa mult zaone ???

 • Valeriu

  329 MB documente si date. Deci nu prea se potriveste!

 • NicKel

  Cam de vreo 2 versiuni incoace am observat ca aplicatia este mult mai stabila (nu mai da crash aproape deloc), probabil “vinovat” este acest auto-purge (iPhone 5s / iOS 7.1.2)

 • seby

  Mai mult îmi ocupa idevice decât facebook……

 • iphonica

  Facebook 2,1 gb…

 • CORNEL

  Actualizate la zi:

  Facebook: 436 MB
  iDevice: 24,6 MB

 • emyLo

  @zaone e greu sa raspunzi la un mesaj asai ?? Cine nu ii de acord cu tine odata de doua ori ii stergi posturile sau nu le mai raspunzi deloc

 • @emyLo: Nu am ce sa va spun, asa e facuta aplicatia, salveaza articole si ocupa spatiu. Pentru ca nu sunt dezvoltator si tot depind de alti oameni, uite ca un update inca nu a fost lansat. Ce vrei sa fac? Astept, bat oameni la cap si asta e. Crezi ca eu n-as vrea sa actualziez aplicatia ?

 • emyLo

  Nu ma refeream acum in ultimul mesaj strict la aplicatie ci de fiecare data cand te’am intrebat ceva sau am cerut un sfat nu ai raspuns 🙂
  Si ma gandeam ca esti “ofticat” din cauza ca ti’am mai zis uneori diferite chesti .
  Ms oricum de raspuns si sry daca am ziso pe un “ton” mai altfel

 • erb

  Nu, dar cand critici pe altii trebuie sa fi pregatit sa primesti si tu critici. Asa e jocul.

 • @emyLo: Nu-i bai.
  @erb: Ma compari cu Facebook? Daca as avea niste miliarde de dolari in conturi ati avea cea mai buna si frumoasa aplicatie din Romania.

 • x-ulescu

  @zaone ce trebuie sa fac ca sa imi para aici si mie comentariile? Multumesc.

 • gipsy

  @x-ulescu daca afli, sa imi zici si mie, te rog