Puterea semnalului GSM in iOS 8 – cum afli intensitatea si alte detalii despre retea

Puterea semnalului GSM in iOS 8

  Puterea semnalului GSM in iOS 8 poate fi aflata de catre utilizatorii interesati, impreuna cu o multitudine de alte informatii privind reteaua la care sunt conectati, prin intermedul unei aplicatii special concepute de catre compania Apple si disponibila in mod normal doar pentru ingierii sai sau ai partenerilor. In imaginea de mai sus puteti vedea aplicatia Field Test, despre care v-am vorbit aproape in fiecare an cu fiecare lansare a unei versiuni majore a iOS, ea fiind dezvoltata in ideea de a le permite inginerilor companiei Apple si inginerilor operatorilor de telefonie mobila sa verifice functionalitatea iPhone-urilor in retelele GSM de pe glob.

Puterea semnalului GSM in iOS 8

  Puterea semnalului GSM in iOS 8 nu poate fi aflata intr-un alt mod in momentul de fata, in afara vizualizarii barelor de semnal, dar ele nu ofera o privire exacta asupra intensitatii sale in raport cu turnul de telefonie cel mai apropiat de noi in momentul utilizarii. In aceasta idee, aplicatia Field Test inlocuieste barele de semnal vizibile in mod normal in partea superioara stanga a terminalelor noastre cu o raportare digitala a semnalului, dupa cum puteti vedea in imaginea de mai sus.

  Pentru a accesa aceasta aplicatie Field Test in iPhone si a vedea puterea semnalului GSM in iOS 8 va trebui sa deschideti aplicatia Phone a terminalelor si sa tastati urmatorul cod, aplicatia fiind deschisa automat dupa apasarea butonului de apelare *3001#12345#*. In aplicatie veti putea afla o multitudine de informatii despre conexiunea voastra GSM in raport cu turnul de telefonie, diverse meniuri oferindu-va informatii in timp real despre puterea semnalului GSM in iOS 8 si nu numai. Avand in vedere ca vorbim despre o aplicatie facuta de Apple, ea functioneaza pe oricare dintre versiunile iOS 8iOS 8.1.1, deci o veti putea utiliza fara restrictii in terminalele voastre, ea nefiind totusi compatibila cu ecranele mari ale iPhone 6 si iPhone 6 Plus.

  Puterea semnalului GSM in iOS 8 trebuie interpretata in felul urmator: o valoare cat mai apropiata de zero denota faptul ca aveti un semnal puternic, in timp ce o valoare cat mai indepartata de zero denota faptul ca aveti semnal slab. Acestea fiind spuse, spor la verificari!