CarPlay va fi portat pe iPhone si iPad

  CarPlay este un sistem dezvoltat de catre compania Apple special pentru automobilele din lumea larga, el fiind implementat in sistemele multimedia ale masinilor in ideea de a le permite soferilor sa interactioneze mai usor cu iDevice-urile interconectate la masina. CarPlay proiecteaza pe monitorul sistemului multimedia informatii preluate de la unele aplicatii native disponibile in terminalele noastre si practic singurul sau scop este de a ne usura munca de a folosi Siri si nu doar atat.

  Folosind CarPlay putem utiliza un sistem de navigatie turn-by-turn cu ghidare vocala, de a vizualiza lista de melodii din terminale, posibilitatea de a utiliza mai usor Spotify si de a trimite mesaje prin aplicatia Messages. Sistemul a fost gandit initial pentru a fi utilizat numai pe automobile, dar un recent port are menirea de a permite folosirea sa inclusiv pe terminalele iPhone sau tabeletele iPad, iar imaginile acestui articol puteti vedea exact cum arata totul.

CarPlay port

  Dupa cum puteti vedea si din clipul video de mai jos, CarPlay nu functioneaza chiar atat de fluid in interfata iOS-ului, dar acest lucru este perfect normal avand in vedere ca vorbim despre un port care deocamdata este departe de a fi perfect functional. In aceasta idee, dezvoltatorul care a reusit sa activeze posibilitatea de a vizualiza sistemul pe orice iDevice-uri spune ca va perfectiona metoda de redare in viitorul apropiat.

  Avand in vedere ca acest CarPlay a fost conceput pentru a functiona pe ecranele masinilor, utilitatea sa pe o tableta iPad se rezuma doar la situatia in care acel produs este efectiv montat in bordul unei masini. Daca ne rezumam la terminale iPhone, atunci utilitatea este din nou mult redusa, avand in vedere ca spatiul disponibil pentru vizualizarea informatiilor este inferior mai mic si nu permite utilizarea CarPlay in foarte bune conditii in orice situatie.

  Daca sunteti interesati de portul CarPlay, mai multe detalii aveti aici.

A video posted by Adam Bell (@insta_b3ll) on