Opinie: Principala problema a ofertelor NELIMITAT din Romania

De mai bine de un an de zile a inceput in Romania un razboi al ofertelor nelimitate pentru abonamentele de telefonie mobila, Telekom, Orange, Vodafone si Digi Mobil avand abonamente si cartele cu orice NELIMITAT pentru orice fel de gusturi.

NELIMITAT

Privind lucrurile din perspectiva unui client, nelimitat inseamna posibilitatea de a vorbi oricat vrei si de a naviga pe internet oricat vrei fara ca cineva sa-ti spuna sa te opresti pentru ca lor nu le convine ca ai consumat un numar foarte mare de minute sau de MB. Nelimitat inseamna libertatea de a face orice vrei fara limitele normale ale unui abonament, dar in Romania nelimitatul nu are explicatia din dictionar, ci explicatia pe care o vrea compania care ofera cei mai multi bani autoritatilor.

Nelimitatul limitat din Romania

In Romania ofertele nelimitate sunt doar praf in ochii clientilor care sunt pacaliti sa contracteze abonamente scumpe sau ieftine si care ating la un moment dat un numar foarte mare de minute vorbite si afla ca in realitate au trait o iluzie. Acest lucru l-au intalnit multi abonati ai Digi Mobil saptamana aceasta cand operatorul a spus franc faptul ca desi promoveaza abonamente nelimitate, cine depaseste 3000 de minute internationale vorbite se alege cu serviciul suspendat si daca nu e multumit poate pleca.

Am vazut foarte multi romani care si-au acuzat semenii ca nu au pic de respect fata de saracele companii si n-au pic de decenta in a vorbi la telefon, lucru care doar in tara noastra se poate intampla, nu? Ei bine dragii mei, cand spui ca oferi nelimitat, atunci oferi nelimitat si nu te lamentezi cand realizezi ca oamenii chiar vorbesc atat cat au chef si cel mai probabil genereaza pierderi serioase, altfel nu-mi explic de ce au inceput sa apara mesajele cu suspendarile.

Problema cu nelimitatul limitat exista la toti operatorii de telefonie mobila, dar singurii “destepti” care au reusit sa isi “puna clientii in cap” sunt cei de la Digi pentru ca au promis international nelimitat si acum dau cu piciorul. Ceea ce face Digi Mobil nu este corect din punct de vedere moral si nici legal, pana la urma, din moment ce s-au obligat sa ofere nelimitat oriunde si oricand, dar de fapt ofera limitat, dar cine sa ii dea in judecata, impreuna cu ANCOM, pentru a demonstra ca Romania nu e o tara condusa de caini?

Probleme de acest gen nu ar exista daca operatorii nu ar fi atat de lacomi incat sa minta cu nerusinare in oferte, dar Romania e o tara care indura multe cu oameni corupti care sunt in stare sa faca orice pentru bani. Partea si mai proasta este ca indiferent de moralitatea ofertei, Digi Mobil are cel mai bun pret pentru a vorbi in strainatate, dar nu ar fi mai simplu si fara batai de cap sa spuna ca ofera 3000 de minute internationale in loc de limitat?