Google Chrome Mobile inregistreaza in numar record de utilizatori

Google Chrome Mobile este browserul dezvoltat pentru terminale mobile de catre compania Google, o versiune disponibila pentru iPhone si iPad fiind prezenta in App Store-ul celor de la Apple.

Daca Google Chrome este cel mai utilizat browser de pe glob cand vine vorba despre PC-uri, o afirmatie similara poate fi facuta si despre Google Chrome Mobile, acest browser avand 400 de milioane de utilizatori activi lunar. In clipul video de mai sus puteti vedea o conferinta dedicata dezvoltatorilor organizata de catre cei de la Google, in ea fiind anuntat numarul impresionant de persoane care folosesc lunar browserul pentru a naviga pe internet.

Desi cifra este una impresionanta, mai impresionant este ritmul de crestere al utilizarii Google Chrome Mobile, deoarece in iunie cei de la Google anuntau ca 300 de milioane de posesori de terminale mobile folosesc aceasta aplicatie. Practic vorbim despre o crestere de 100 de milioane de utilizatori in doar cateva luni de zile si acest lucru demonstreaza cat de popular si important este browserul celor de la Google inclusiv pentru utilizatorii din lumea intreaga.

Acum fiind si putin sinceri trebuie sa spunem ca integrarea Google Chrome Mobile in Android a ajutat enorm de mult la stabilirea acestui numar foarte mare de utilizatori lunari ai browserului si va garanta o crestere continua. Chiar si asa, trebuie sa recunoastem faptul ca Google Chrome este un browser foarte bun si foarte rapid, iar in segmentul terminalelor mobile Safari este singurul sau concurent, iar cu peste 700 de milioane de iDevice-uri active nimeni nu stie ce rata de utilizare are el.

Totusi, din moment ce marea majoritate a posesorilor de terminale iOS folosesc browserul Safari, nativ, pentru a naviga pe internet, e greu de crezut ca Google Chrome l-a depasit, dar cel mai probabil o va face in viitor. Castigand increderea utilizatorilor, cei de la Google incearca acum sa imbunatateasca performantele propriului browser, iar acest lucru nu poate fi decat benefic pentru noi.

8 COMENTARII

  1. EU folosesc Chrome pe IOS… safari nu prea imi place in special cand apasa open new tab.. se deschide direct nu in background.. ceea ce ma facut sa merg pe chrome

  2. Costin le ai cam amestecat…:))) ori esti din diaspora …:))) va trebuii in viitor un dex sau app dex pt cei din afara…..

  3. Procentual vorbind la un iphone sunt câteva zeci de androide.
    Titlul este despre nr de accesări browser pt a naviga pe internet, nu despre traficul de internet. Deci nu are cum safari sa fie accesat mai des decât chrome.Insa am ceva sa ii reproșez acestui browser: 130MB mărime după instalare…groaznic de mult …