Prima Pagina Noutati Vodafone ar putea cumpara UPC

Vodafone ar putea cumpara UPC

Vodafone ar putea cumpara UPC conform unor discutii ce dureaza de ani de zile la grupurile celor doua companii prezente in Romania, tranzactia putand aduce un al treilea mare grup telecom in tara noastra.

Vodafone Logo

Anul trecut au aparut primele zvonuri conform carora Vodafone ar putea achizitiona RCS & RDS si multi l-au criticat pe Robert Turcescu acuzandu-l ca minte cand anunta asemenea informatii, dar realitatea este ca discutiile au existat. Vanzand Verizon in SUA, grupul Vodafone a adunat capitalul necesar pentru a face achizitii de noi companii in intreaga lume, iar RCS&RDS a fost una dintre cele urmarite in Romania.

Pentru ca negocierile dintre Vodafone si RCS&RDS au esuat, cei de la Vodafone asteapta rezultatul discutiilor dintre sefii grupul si cel al UPC, rezultatul putand fi o fuziune globala intre cele doua companii. Vodafone este al treilea operator de telefonie mobila din Romania, in timp ce UPC este al doilea furnizor de servicii de internet fix si telefonie fixa, fuziunea putand crea un lider pe piata romaneasca, cel putin pe partea de internet si telefonie.

Vodafone ar putea cumpara UPC

Reprezentantii Vodafone au confirmat pentru o agentie de presa internationala faptul ca discuta cu UPC detaliile privind o posibila fuziune, asa ca am putea vorbi anul viitor despre una dintre cele mai importante achizitii facute de Vodafone. Acum daca va intrebati ce anule sta la baza dorintei celor de la Vodafone de a cumpara UPC, sau RCS& RDS in trecut, ei bine vorbim despre tendintele consumatorilor de a cumpara oferte combinate de internet, telefonei si TV.

Orange si Telekom au deja oferte integrate de internet fix(exceptie Orange), internet mobil, telefonie mobila, telefonie fix sau televiziune, iar Vodafone-ul nu este competitiva din acest punct de vedere deocamdata. Achizitia UPC va rezolva problema si va lasa compania Orange fara posibilitatea de a concura cu oferte de internet fix, asa ca va fi interesant de vazut daca RCS&RDS isi va pastra independenta in anii viitori, sau va fi integrata intr-o alta multinationala.

 • Rares
 • fafaf

  Mai bine nu. Doamne fereste. Singura companie ok si o distrug si pe asta.

 • amfetamin

  Este al doilea operator de “telefonie MOBILĂ” din Romania,nu al treilea! Stiu ca o sa zici ca Telekom e al doilea ca are si vechiul Romtelecom,dar tu vb aici strict de telefonia mobila. Daca spui de ex ca Mercedes e al doilea producător de limuzine din lume,te referi strict la limuzine,nu si la camioane si SUV-uri sau ce o mai fabrica Mercedes.

 • @amfetamin: Toti operatorii isi raporteaza clientii la comun, iar in aceasta baza, este al treilea. Telekom ar putea fi primul dupa fuziune.

 • maricel

  sunt la upc si sunt foarte multumit mai bine fara vodafone , mai degraba orange

 • Doc

  Acum vreo 4 luni Turcescu a spus ceva despre asta, prematur, apoi negatii in lant din partea Vodafone. E, uite ce ceva aflase el, dar l-a mancat pe limba si a bagat vorba pe post.

 • georgy

  Eu consider ca fostul Cosmote a fost o companie low cost care oferea low servicii si așteptam ca odată cu venirea Telekom sa împingă lucrurile mai înainte dar pâna acum au ridicat doar prețurile
  Cred ca același lucru s-ar întâmpla si cu aceasta fuziune

 • Bogdan

  Tuciurescu e ala care se lauda ca e mare scula sub acoperire? Înghițiti tot felul de gogosi….