Vodafone se pregateste sa cumpere doua divizii ale RCS-RDS!

Vodafone Logo

  Vodafone, cel de-al doilea operator de pe piata locala telecom se pregateste sa faca o miscare extrem de interesanta in tara noastra, o miscare care il va costa pana in 1.5 miliarde de euro. Conform jurnalistului Robert Turcescu, Vodafone s-ar pregati sa achizitioneze diviziile de cablu si cele de telefonie mobila ale RCS-RDS, adica DigiTe + DigiMobil + DigiTV, totul intr-o tranzactie care ar putea valora intre 1  miliard si 1.5 miliarde de euro. RCS-RDS este cel mai mare operator de cablu din tara noastra si vanzarea catre Vodafone ar fi o lovitura puternica pentru Orange, care de aproape un an de zile incearca sa isi construiasca o baza de clienti pentru Orange TV.

O informatie pe care o public aici in EXCLUSIVITATE si care va provoca schimbari majore pe piata de telecomunicatii din Romania, dar si din regiune: Vodafone e la un pas sa achizitioneze de la RCS-RDS distributia de cablu, plus operatiunile de telefonie si date! Intre cele doua companii a fost semnat un precontract, iar tranzactia finala se invirte in jurul sumei de 1-1,5 miliarde de euro. Vodafone devine astfel cel mai mare jucator pe piata telecom din regiune, dand o lovitura puternica principalului competitor, Orange.

  Conform aceleiasi surse, Vodafone si RCS-RDS ar fi incheiat deja un precontract pentru achizitie, semn ca totul tine acum de o aprobare a companiei “mama” a celor de la Vodafone. De cateva saptamani de zile circula zvonuri conform carora cei de la Vodafone ar fi urmat sa primeasca actiuni in baza oferirii clientilor DigiMobil acces la reteaua sa nationala de telefonie mobila, insa se pare ca totul are o miza mult mai mare. Daca achizitia se va confirma vom afla in saptamanile urmatoare, insa este clar ca intre cele doua companii vom vedea o colaborare mult mai extinsa in viitor, indiferent de ce natura va fi ea.

UPDATE: RCS-RDS a negat zvonurile privind o posibila vanzare catre Vodafone.