Apple ar putea plati 350 de milioane de dolari intr-un proces intentat in 2005

Apple a fost actionata in judecata in cursul anului 2005 din cauza unor interdictii impuse clientilor care cumparau muzica prin intermediul iTunes, ea fiind acuzata de incalcarea legislatiei antitrust din SUA.

iTunes Logo

In 2005 compania Apple le interzicea clientilor sai sa asculte muzica achizitionata din iTunes in alte mp3 playere in afara iPod-urilor proprii, o companie gasind o metoda de a evita aceasta practica a Apple. Desigur ca Apple nu a dorit sa-i licentieze software-ul pentru a permite utilizatorilor sa asculte muzica oriunde si oricand, iar in final s-a ales cu un proces care la 9 ani distanta ar putea avea drept rezultat o amenda serioasa pentru cei din Cupertino.

Apple este acuzata de incalcarea legislatiei antitrust deoarece dorea sa isi mentina monopolul in ceea ce priveste posibilitatea de a asculta muzica achizitionata din iTunes si se pare ca instanta care judeca acest caz ar putea da castig de cauza clientilor. Desigur ca nimeni nu stie sigur acest lucru deocamdata, insa daca decizia le va fi favorabila, atunci toti cei afectati de catre practica Apple vor primi despgubiri echivalente din totalul de pana la 350 de milioane de dolari ce ar putea fi acordati.

4 COMENTARII