Apple impune noi restrictii pentru widget-urile aplicatiilor

Acum cateva saptamani de zile compania Apple a interzis utilizarea de widget-uri calculator pentru Notifications Center, luand mai apoi decizia de a permite implementarea lor in aplicatii in beneficiul utilizatorilor.

draft ios

 

Acum compania Apple a luat in vizor un alt tip de widget-uri pentru aplicatiile disponibile in App Store, acestea permitandu-le utilizatorilor sa introduca orice fel de continut nou in aplicatie printr-un widget disponibil in Notifications Center. Mai exact, utilizatorii accesau widget-ul folosind un buton prezent in centrul de notificari al iOS-ului, acesta deschizand o interfata pentru compunerea de texte, salvarea lor prin Notifications Center generand o salvare inclusiv in aplicatie.

Desi aplicatii de acest tip au fost acceptate in App Store, compania Apple a inceput sa contacteze unii dezvoltatori cerandu-le ca widge-urile create pentru ele sa fie eliminate, altfel aplicatiile vor fi scoase din magazin. Partea ciudata este ca Apple a prezentat acest tip de widget-uri in conferinta pentru prezentarea iOS 8, dupa cum puteti vedea si mai sus, iar refuzul de a permite integrarea lor in aplicatii este cat se poate de ciudat in momentul de fata.

Discutand cu diversi angajati ai Apple si facand apel deciziei, un dezvoltator al unei aplicatii populare numite Drafts se vede nevoit sa isi modifice creatia pentru a respecta reglementarile Apple, iar altele vor fi nevoite sa faca exact acelasi lucru, daca Apple nu se va razgandi din nou.

2 COMENTARII