Districtul scolar din Los Angeles cumpara tablete iPad, FBI investigheaza programul

Anul trecut districtul scolar din Los Angeles a luat decizia de a investi 1 miliard de dolari in a cumpara tablete iPad in decursul catorva ani de zile intr-un program numit “tablete iPad pentru toti”.

District Scolar Los Angeles

Dupa achizitionarea catorva zeci de mii de tablete iPad pentru studenti, reprezentantii districtului scolar au inceput sa puna in discutie intregul plan, urmand ca mai apoi sa ia decizia de a il suspenda, asta cu cateva luni inainte ca FBI-ul sa initieze o investigatie pentru el. Conform celebrului ziar L.A. Times, FBI a perchezitionat birourile districtului scolar al Los Angeles si a ridicat 20 de cutii de documente care au legatura cu programul de achizitionare a tabletelor iPad de la compania Apple.

Investigatorii incearca sa dovedeasca o legatura intre managerii Apple, fostul sef al districtului scolar unificat al Los Angeles, John Deasy, si compania Pearson care a creat un program personalizat penru tabletele iPad. Actualul inspector-sef al districtului scolar unificat al Los Angeles sustine ca decizia de a inchide programul nu are legatura cu investigatia derulata de catre FBI, ci est eo urmare a suspendarii impuse in luna august.

We’re not going to use the original iPad contract anymore. I think there have been too many innuendos, rumors, etc., and based on my reading of a great deal of material over Thanksgiving, I came to this conclusion. As CEO and steward of a billion-dollar operation, I have to make sure things are done properly so they are not questioned.

Problema pentru Apple este ca tabletele sale sunt evitate in favoarea Chromebook-urilor dezvoltate de catre Google, iar refuzul districtului scolar unificat al Los Angeles de a mai cumpara tablete nu va ajuta compania americana in convingerea altor unitati scolare sa-i cumpere produsele. In Los Angeles programul pare sa fi esuat deoarece studentii nu foloseau tabletele in scop educational, asa cum se dorea, asa ca decizia de a renunta la ele este una logica, avand in vedere ca banii statului erau folositi pentru a oferi cadouri scumpe studentilor.