Prima Pagina aplicatii WhatsApp Messenger poate fi blocata cu un simplu mesaj trimis pe telefoane...

WhatsApp Messenger poate fi blocata cu un simplu mesaj trimis pe telefoane mobile (Video)

WhatsApp Messenger este cea mai populara aplicatie de mesagerie text existenta pe glob, ea avand nu mai putin de 500 de milioane de utilizatori activi in intreaga lume si se pare ca este afectata de un bug care genereaza un crash, inchidere imediata, a sa.

In clipul video de mai sus aveti prezentat bugul care a fost descoperit de catre o echipa de cercetatori de securitate din India si dupa cum puteti vedea afisarea mesajului genereaza o inchidere imediata a aplicatiei. Mesajul este compus din 2000 de caractere speciale care au o marime totala de doar 2KB, insa compozitia totala este cea care genereaza probleme pentru aplicatia WhatsApp Messenger, stergerea completa a conversatiei fiind necesara pentru a putea utiliza aplicatia in continuare.

Deocamdata toate versiunile pentru Android ale WhatsApp Messenger sunt afectate de catre acest bug, el nefiind testat inca in iOS si fiind confirmat ca nefunctional in Windows Phone 8.1, deci acolo utilizatorii sunt in siguranta. In trecut era nevoie de un mesaj de 7 MB pentru a putea genera o inchidere subita, crash, a aplicatiei WhatsApp Messenger, insa iata ca un simplu mesaj de 2 KB cu caracterele potrivite are exact acelasi efect.

In aceasta pagina aveti mesajul care trebuie trimis pentru a genera blocarea WhatsApp Messenger si va recomand sa nu il trimiteti chiar oricarei persoane, chiar daca deocamdata nu se stie daca el afecteaza aplicatia pentru iOS. Folosind acest bug utilizatorii pot fi obligati sa stearga complet o conversatie sau sa iasa dintr-un grup de discutii, deci vorbim despre o problema foarte mare pe care WhatsApp va trebui sa o rezolve in versiunile urmatoare ale aplicatiei.

UPDATE: Se pare ca bugul nu afecteaza platforma iOS.

 • catalin

  Am testat eu acum pe un iPhone 5s nu se întâmpla nimic doar se trimite mesajul si atât 🙂

 • unixes

  Pe ios nu are efect

 • Inseamna ca va raman doar prietenii cu Android :))

 • susp3kt

  Androidul mai are o problema.daca trimiți = prin mesaj se Închide telefonul,testat pe Allview

 • Sigur nu e de la Allview ?

 • Romeo Mihociu

  Chiar trebuia sa pui link-ul de unde putem lua mesajul?!?
  Bine ca sunt alte chestii despre care ne spui si nu le putem accesa …

 • @Romeo Mihociu: Era si in sursa link spre acel pastebin, asa ca e tot aia. Oricum nu te afecteaza pe iOS, deci poti sta linistit.

 • Romeo Mihociu

  Știu că nu afecteaza, așa ca idee …