WhatsApp Messenger poate fi blocata cu un simplu mesaj trimis pe telefoane mobile (Video)

WhatsApp Messenger este cea mai populara aplicatie de mesagerie text existenta pe glob, ea avand nu mai putin de 500 de milioane de utilizatori activi in intreaga lume si se pare ca este afectata de un bug care genereaza un crash, inchidere imediata, a sa.

In clipul video de mai sus aveti prezentat bugul care a fost descoperit de catre o echipa de cercetatori de securitate din India si dupa cum puteti vedea afisarea mesajului genereaza o inchidere imediata a aplicatiei. Mesajul este compus din 2000 de caractere speciale care au o marime totala de doar 2KB, insa compozitia totala este cea care genereaza probleme pentru aplicatia WhatsApp Messenger, stergerea completa a conversatiei fiind necesara pentru a putea utiliza aplicatia in continuare.

Deocamdata toate versiunile pentru Android ale WhatsApp Messenger sunt afectate de catre acest bug, el nefiind testat inca in iOS si fiind confirmat ca nefunctional in Windows Phone 8.1, deci acolo utilizatorii sunt in siguranta. In trecut era nevoie de un mesaj de 7 MB pentru a putea genera o inchidere subita, crash, a aplicatiei WhatsApp Messenger, insa iata ca un simplu mesaj de 2 KB cu caracterele potrivite are exact acelasi efect.

In aceasta pagina aveti mesajul care trebuie trimis pentru a genera blocarea WhatsApp Messenger si va recomand sa nu il trimiteti chiar oricarei persoane, chiar daca deocamdata nu se stie daca el afecteaza aplicatia pentru iOS. Folosind acest bug utilizatorii pot fi obligati sa stearga complet o conversatie sau sa iasa dintr-un grup de discutii, deci vorbim despre o problema foarte mare pe care WhatsApp va trebui sa o rezolve in versiunile urmatoare ale aplicatiei.

UPDATE: Se pare ca bugul nu afecteaza platforma iOS.