iOS 8 – care este cel mai rapid browser pentru navigare pe internet ?

Daca folositi un iPhone sau o tableta iPad de ani si ani de zile, atunci cu siguranta stiti ca browserele terte lansate in App Store nu au fost in trecut la fel de rapide precum Safari si asta deoarece Apple nu permitea acest lucru.

iOS 8.1

Compania Apple forteaza dezvoltatorii de browsere pentru navigare pe internet sa foloseasca platforma WebKit a Safari pentru a isi produce aplicatiile, iar acest lucru nu se va schimba prea curand. Ceea ce s-a schimbat incepand cu iOS 8 este ca Apple le permite dezvoltatorilor de browsere terte din App Store sa isi faca aplicatiile la fel de rapide precum Safari in ceea ce priveste navigarea pe internet, iar aceasta este o schimbare extrem de importanta.

Safari beneficiaza de un sistem numit Nitro Javascript pentru a permite incarcarea rapida a paginilor web, iar pana in momentul lansarii iOS 8 niciun alt browser al App Store nu putea avea parte de aces la acest sistem. Ei bine incepand din toamna lucrurile s-au schimbat, astfel ca oricine poate implementa Nitro Javascript in propriul browser lansat in App Store, asa ca paginile web se vor incarca la fel de repede precum in Safari in orice fel de conditii.

Cel mai rapid browser pentru iPhone si iPad

Schimbarea nu afecteaza totusi doar browserele terte precum Google Chrome, Opera, iCabMobile, Dolphin, etc, ci si browserele interne ale aplicatiilor precum Facebook, Twitter, Google Search, etc. Practic orice companie care doreste poate sa ofere aplicatiei sale un browser care sa incarce paginile web la fel de repede precum Safari, dar utilizarea API-urilor oferite de catre Apple este necesara pentru a oferi aceasta functionalitate utilizatorilor.

Acum revenind la intrebarea din titlu, in ceea ce priveste functionalitatea, orice aplicatie browser care a fost actualizata pentru a fi compatibila cu iOS 8 ar trebui sa fie la fel de rapida precum Safari. Dezvoltatorii specifica in mod normal implementarea suportului pentru Nitro Javascript, insa chiar daca nu o fac, titlul lor ar trebui sa fie la fel de rapid precum Safari si doar testand veti afla acest lucru, deoarece Opera sau Google nu ofera asemenea detalii.

Daca va intereseaza si functionalitatea, atunci iCabMobile este unul dintre cele mai complexe browsere pe care le-am intalnit pana acum si va recomand sa il incercati.

4 COMENTARII