Prima Pagina Apple Taiwan acuza Apple si Samsung de violarea intimitatii utilizatorilor

Taiwan acuza Apple si Samsung de violarea intimitatii utilizatorilor

Apple si Samsung fac parte dintr-un grup de 12 producatori de terminale mobile acuzati recent de catre Taiwan de incalcarea legislatiei nationale privind respectarea intimitatii utilizatorilor.

iPhone 6 Taiwan

Comisia nationala pentru comunicatii a Taiwanului a publicat marti un comunicat de presa in care acuza 12 producatori de terminale mobile de incalcarea unei legi privind colectarea, procesarea si utilizarea de date personale ale utilizatorilor. Desi nu s-au oferit detalii despre natura acestor incalcari, la mijloc ar fi cel mai probabil serviciile de tip cloud oferite utilizatorilor de catre cele doua companii aflate intr-o acerba competitie acum.

Acuzatiile sunt facute dupa investigarea companiei Xiaomi si a serviciilor oferite de catre ea pentru utilizatorii sai, aceasta colectand datele clientilor fara acordul acestora timp de cativa ani de zile. Conform taiwanezilor, toate companiile care produc terminale mobile trebuie sa le comunice utilizatorilor eventuarea colectare a datelor personale sau transferarea lor catre diverse servere de pe glob si sa se opreasca daca li se cere acest lucru in vreun moment dat.

TAIPEI—Taiwan’s telecommunications regulator said Thursday that 12 of the world’s major smartphone makers, including Apple Inc. and Samsung Electronics Co., violate the island’s personal information protection act, raising fresh concerns over how major tech companies colelct user information.

Sony, HTC si multe alte companii fac parte din lista publicata de catre autoritatile din Taiwan, iar desi totul ar putea parea a fi o problema foarte mare, in realitate ea nu este una chiar atat de serioasa. Taiwanezii le cer companiilor sa isi rezerver singure problemele inainte ca ele sa fie amendate sau ca terminalele lor sa fie retrase din vanzare, asa ca toti vor avea destul timp la dispozitie pentru a bloca serviciile care incalca legislatia.

 • nepheloid48

  Hai mai ca îs idioți, nu știu de unde sa scoată bani

 • DanM

  Sa fim seriosi! Cine a copiat copiat prima? Nu cumva chinezii au copiat design-ul IPod Touch 5th.

 • sesse

  @DanM: mai citeste o data articolul. Se pare ca ai postat un pic aiurea. Aici e vorba de violarea intimitatii, nu de copiat …

 • unu

  @ DanM, tu ai citit articolul, sau comentariul tau se incadreaza la “offtopic”? Aici se scrie de faptul ca Apple si Samsung au incalcat o lege privind colectarea, procesarea si utilizarea de date personale; ideea cu copiatul se gaseste la alte articole…

 • amfetamin

  DanM,n-ai inteles nimic din articol,ce legatura are copierea design-ului cu serviciile cloud?

 • A.S.C™

  Se pare ca unii se gandesc doar la bani, si copy -paste, si esenta problemei nu este asta. Din curiozitate citiți si voi regulamentul aplicatiei facebook, acolo face trimitere la un site care iti permite sa vezi ce site.uri de publicitatate iti folosesc datele, despre asta e vorba, ROMANIA WAKE.Up!

 • A.S.C™

  Yourlinechoices , si atunci mai vorbiti, numai stam habarnisti,vorbitul din parari sau auzite nu va ajuta cu nimic.