Apple Maps Romania devine semi-util

Apple Maps Romania

Apple Maps Romania este denumirea pe care o acord eu hartilor dedicate tarii noastre de catre Apple Maps, acesta find singurul serviciu de cartografiere dezvoltat de catre compania Apple si lansat in anul 2012 impreuna cu iOS 6. In doi ani de disponibilitate, Apple Maps Romania a evoluat enorm si asta pentru ca Apple a inceput in sfarsit sa isi dea interesul pentru a prezenta denumiri corecte ale strazilor, sau pentru a afisa intr-un final mai multe puncte de interes.

Daca ati utilizat Apple Maps Romania in ultima vreme, atunci probabil ati sesizat ca aplicatia afiseaza date corecte pentru majoritatea strazilor din orasele mai importante si in special pentru Bucuresti. In trecut Apple Maps Romania era incapabil sa ofere directii 100% corecte pentru diverse locatii si nu avea disponibile punctele de interes importante pentru majoritatea oraselor, insa lucrurile incep sa se schimbe in bine pe masura ce Apple ne acorda in sfarsit mai multa importanta.

Apple Maps Romania devine in sfarsit semi-util

Apple Maps Romania 1

Am observat cu placare ca analizarea hartilor Apple Maps Romania in iOS 8 are drept rezultat orase cartografiate destul de bine in multe cazuri, cu strazi ce au denumiri corecte si pozitionare buna pe harta, dar mai important decat atat, avem si mai multe puncte de interes. Tot felul de magazine mari si mici, mall-uri si shaormerii sunt acum listate in bucuresti si in alte orase din tara, compania Apple facandu-si in sfarsit curajul de a isi “apleca” privirea asupra romanilor.

Desigur ca nu vorbim despre acelasi nivel de informatii detaliate precum in cazul Google Maps si nu despre aceleasi puncte de interes disponibile pentru cautari, dar macar Apple Maps Romania devine ceva mai util pentru noi. Va spun sincer ca inca folosesc Google Maps pentru cautari si navigatie cand am telefonul in mana si nu m-as grabis a trec la Apple Maps Romania pentru ca nu am increderea ca serviciul ma va duce acolo unde am nevoie sa ajung.

Voi utilizati Apple Maps Romania in locul Google Maps ?