Robotii Foxconn sunt incapabili sa produca iDevice-uri

Robotii Foxconn

Robotii Foxconn au aparut in presa acum cateva luni de zile cand s-a anuntat ca Foxconn intentioneaza sa isi inlocuiasca angajatii din fabrici cu roboti care ar urma sa produca viitoare terminale iPhone si tablete iPad pe linii automatizate. Foxconn intentiona sa cumpere nu mai putin de 1 milion de roboti pentru fabricile sale din China, insa primele teste au dezvaluit faptul ca Foxbots, denumirea generica pentru robotii companiei, nu sunt capabili sa produca iDevice-uri.

Foxconn wanted to use the “one million robots plan” to solve the Chinese factories rising labor costs, but from the current situation, to realize the idea of ​​a fully automated production line iPhone may also need to wait for a very long time. The plan was first CEO Terry Gou in 2011, when made by Foxconn Technology Group, he had vowed to assemble one million units in 2014 robotic arm, to see the first fully automated plant for five years to 10 years.Hon Hai Group shareholders’ meeting this year on June 22, Gou has made it clear that “Foxconn robot program has entered the final testing phase, named Foxbots robots will be applied first to the production of a new generation of Apple’s mobile phone.”

Robotii Foxconn nu vor asambla terminale iPhone anul acesta

Principala problema pentru robotii Foxconn este ca ei nu sunt suficient de precisi pentru a produce orice fel de produse electronice, precizia lor in timpul asamblarii fiind de 0.05mm, in timp ce Apple cere una de 0.02mm. Mai mult decat atat, liniile automatizate ocupa prea mult spatiu in fabricile Foxconn, astfel ca managerii companiei ar fi decis sa renunte la robotii Foxconn din aceasta prima generatie, asteptand o a doua iteratie ce este in momentul de fata in lucru.

Robotii Foxconn vor avea parte de o schimbare, compania taiwaneza intentionand sa implementeze maini cu 5 degete flexibile, dar tehnologia necesara unei asemenea realizari este deocamdata in faza de testare, deci nepregatita pentru utilizare la scara larga. In aceasta idee, Foxconn incearca sa perfectioneze tehnologia in timp util pentru a o putea folosi in viitoarele sale linii automatizate, dar ramane de vazut daca eforturile sale vor fi incununate de succes sau nu.

In 2014 Foxconn a fost obligata sa angjeze aproape 150.000 de persoane pentru a putea fabrica suficiente unitati ale iPhone 6 si iPhone 6 Plus, iar din pacate lucrurile nu vor deveni mai usoare in curand.