Steve Jobs – iata primele imagini inregistrate dupa concedierea din cadrul Apple (Video)

Steve Jobs este co-fondator al Apple si in ciuda muncii depuse de-a lungul anilor, in anul 1985 a fost concediat din functia de CEO dupa numeroase divergente cu consiliul director al companiei.

https://www.youtube.com/watch?v=wQb39D3aBzg

Pentru Steve Jobs acesta a fost un moment definitoriu in viata de antreprenor, plecarea din cadrul Apple motivandu-l sa-si vanda aproape toate actiunile detinute in cadrul companiei si sa creeze NeXT. Inainte de toate acestea, cei de la BBC au publicat un clip video in care prezinta in premiera o serie de poze inregistrate de catre fotograful Doug Menuez in ziua in care decizia de a il inlatura pe Steve Jobs a fost luata si anuntata angajatilor companiei.

In 1985, when Apple’s board made Steve Jobs step down as the CEO of the company he founded, he decided to create the NeXT computer. NeXT became the computer on which Tim Berners-Lee developed the world’s first web server software. Many called the period between 1985 and 1996 (when Mr Jobs returned to Apple) the start of the “digital revolution”, when computers became commonplace and first appeared in homes. On his return, Mr Jobs brought Apple from near bankruptcy to profitability by1998. Photographer Doug Menuez had rare access to this exciting time.

Steve Jobs – primele imagini dupa concedierea din cadrul Apple

In imagini veti vedea atmosfera din cadrul Apple in anul 1985, unul dintre cei mai slabi din punct de vedere al vanzarilor si performantelor, compania Apple neavand parte de un succes extraordinar dupa plecarea lui Jobs. Steve Jobs, pe de alta parte, a conduse echipe care au creat in cadrul NeXT primele programe software pentru servere si au fost la baza unor inovatii extrem de importante, Apple achizitionand compania dupa revenirea lui Jobs ca si CEO.

Steve Jobs a avut parte de o perioada extrem de dificila dupa plecarea din cadrul Apple si probabil in anii urmatori vom vedea noi imagini cu ceea ce s-a intamplat in viata fostului CEO.