Hour of Code 2014 – Apple invata gratuit copiii sa dezvolte aplicatii pentru iOS (Video)

Hour of Code 2014 este un program ce face parte dintr-o initiativa anuala a companiei Apple, el fiind organizat in Apple Store-urile din intreaga lume pentru a invata copiii cum sa scrie aplicatii pentru App Store.

Hour of Code 2014 este prezentat in clipul video de mai sus de catre cei din Cupertino si, dupa cum puteti vedea deja, vorbim despre un program in care ingineri ai companiei americane ofera sfaturi pentru a dezvolta rapid si eficient aplicatii dedicate App Store. Sesiunile de programare vor avea loc in data de 11 decembrie in Apple Store-uri, copiii urmand a invata bazele utilizarii unui calculator si a scrierii de cod in Xcode.

Hour of Code 2014 invata copiii din lumea intreaga sa scrie aplicatii pentru App Store

Separat de programul Hour of Code 2014, compania Apple va organiza si workshop-uri speciale in perioada 8 – 14 decembrie intr-o initiativa numita Saptamana stiintei calculatorului, acolo copiii urmand a invata mai mult despre utilizarea unui Mac si a Xcode. Hour of Code 2014 este sponsorizat de catre website-ul Code.org, acesta organizand anual eveniment de acest gen pentru a invata milioane de studenti de pe glob cum sa scrie programe.

Learn to code. Change the world. Computer Science Education Week is December 8–14. We’re supporting Code.org by hosting workshops and other special events at your local Apple Store. Join us on December 11 for the Hour of Code, a free one-hour introduction to the basics of computer programming. As part of Computer Science Education Week, we’ll be hosting developers and engineers in select cities around the world. Check your local Apple Store for event details.

Pentru Apple, dezvoltatorii sunt extrem de importanti, iar initiative precum Hour of Code 2014 au rolul de a ii convinge pe acestia inca de la o varsta frageda sa produca titluri care urmeaza sa ajunga in App Store. Pentru a ajuta copiii sa inteleaga mai bine ce presupune totul, compania a convins inclusiv dezvoltatori de succes sa ofere informatii cu privire la procesul de dezvoltare al aplicatiilor si tot ceea ce presupune oferirea lor prin App Store, asa ca va fi vorba despre o imagine completa privind tot ceea ce ofera App Store.

Hour of Code 2014