Apple Maps – Apple pregateste schimbari care vor face serviciul util

Apple Maps este serviciul de harti al companiei Apple pe care il avem disponibil in iOS incepand din cursul anului 2012, el fiind actualizat constant cu harti si functii noi pentru utilizatori.

Apple Maps

Apple Maps este departe de a fi la fel de util precum Google Maps-ul companiei Google, insa cei din Cupertino fac eforturi sustinute pentru a isi transforma serviciul intr-unul demn de utilizare pe iDevice-uri. Conform unor noi oferte de munca publicate de catre compania Apple, cei din Cupertino pregatesc o gama de functii noi pe care intentioneaza sa le implementeze in viitor, cel mai probabil in iOS 9, ele urmand a oferi informatii mai corecte si nu doar atat.

The Maps team is looking for a talented and passionate software engineer to help develop the next generation of community services. Join us in building and extending the Maps application to allow Apple to crowdsource improvements to the Maps experience. You’ll also be working on the frameworks and plugins that enable Maps to integrate deeply and seamlessly with parts of the system such as Siri and Passbook, to extend and enhance the feedback experience.

Apple s-a bazat in ultimul an de zile pe sistemul Report a problem pentru a culege date de la utilizatori cu privire la problemele Apple Maps in vederea rezolvarii lor, insa sistemul nu se limiteaza la atat. Apple foloseste inclusiv datele partajate de catre utilizatori din sistemul de Locatii Frecvente pentru a identifica greselile existente in sistemul sau de harti, inginerii analizand informatiile pentru a corecta erorile existente in listarile de business-uri sau puncte de interes.

Apple Maps devine intr-adevar util incepand cu iOS 9

Separat de toate acestea compania Apple intentioneaza sa implementeze inclusiv integrare cu Siri si Passbook pentru Apple Maps, dar un nou sistem de crowdsourcing va fi deasemenea disponibil. Acest sistem va functiona intr-un mod similar cu cel disponibil pentru aplicatia Waze, adica utilizatorii ar urma sa permita oferirea de informatii in timp real despre trafic, erori in listari si mult mai mult decat atat, Siri si Passbook urmand a fi utilizate deasemenea.

Din pacate nu se stie deocamdata cand urmeaza sa fie disponibile toate aceste modifiacr, dar dupa cum v-am spus mai sus, iOS 9 are cele mai mari sanse sa ni le aduca.

2 COMENTARII

  1. off topic ca veni vorba de schimbari in ios 8 se anuntase siri in romana. eu am ios 7.0.6 si in curand imi voi lua un 6 plus so vreau sa stiu daca au implementat romana in setul de tari in lista siri!? se poate sa imi spuna cineva?