Prima Pagina Apple Un produs Apple surpriza se vinde de 4 ori mai scump decat...

Un produs Apple surpriza se vinde de 4 ori mai scump decat in mod normal

iPod Classic

  In momentul lansarii unele produse Apple aveau un pret de vanzare aproape dublu pe piata neagra si asta din cauza disponibilitatii limitate, insa in preajma Craciunului nu iPhone-urile sunt in atentia unor fani adevarati ai companiei. Lansand iPhone 6 compania Apple a decis sa scoata din vanzare iPod Classic, unul dintre cele mai vechi produse ale sale, acesta disparand tacid din magazinul online al companieifara a fi publicat vreun comunicat oficial mai apoi pentru retragere.

One of this year’s hottest Christmas presents is no longer available in the shops. Two months after Apple announced the demise of its iPod Classic MP3 player, the model is selling secondhand for up to four times its original price as aficionados clamour to get their hands on one. With a storage capacity double the size of any current iPods still being made, versions of the 160GB Classic – which can hold around 40,000 songs – are being sold as new via Amazon for up to £670.

  Tim Cook avea sa confirme cateva saptamani mai tarziu faptul ca fabricarea iPod Classic nu era profitabila si regandirea produsului ar fi costat mult prea mult pentru a justifica procesul de dezvoltare, astfel ca dispozitivul a disparut definitiv din magazine. Desi iPod Classic nu poate fi cumparat de catre utilizatorii din lumea intreaga direct de la Apple, pe website-urile de licitatii el poate costa cu de pana la 4 ori mai mult din cauza numarului extrem de limitat de unitati existente.

iPod Classic este mai scump decat iPhone 6 pe website-urile de licitatii

  Unii fani Apple sunt dispusi sa plateasca pana la 1000$ pentru un iPod Classic nou sau second hand si suma este de aproape 4 ori mai mare decat cea perceputa pentru produsul care este depasit din punct de vedere tehnologic de catre iDevice-urile actuale. Un iPod Classic poate stoca pana la 40.000 de melodii fara vreo problema majora si cele mai ieftine modele au disponibil spatiu dublu de stocare fata de restul iPod-urilor vandute acum de catre compania Apple.

  Desi nimeni nu va renunta al un iPhone 6 anul acesta, iPod Classic va atrage totusi destui fani Apple interesati de un produs care va valora mult mai mult in cativa ani.

 • Sheggy48

  Sa il cumpere prostii

 • unu

  iPod era un produs revolutionar in perioada in care nu existau produse de streaming, iar melodiile erau stocate local. Astazi exista atatea servicii ieftine de muzica in cloud, practic nu mai este rentabil sa tii muzica pe iPod.

 • I.Aexandru

  posibil sa valoreze 5000 peste 10 ani 🙂

 • Mircea

  …si Dacia era smechera in anii ’70… :))

 • amfetamin

  @unu; ia asculta tu la sarbi muzica de pe cloud,e “doar” 10 euro/mb tariful in roaming. Or fi multe servicii de cloud ieftine,dar nu gratis,iar tariful de net pe mobil inca e scump la noi,cand vor oferi operatorii nostri la un abonament de 10-15 euro pe luna vreo 10 giga,atunci,da,va fi ieftin.

 • kelu

  trebuia sa zica altfel, nu fani sau cumparatori ,ci idioti sa dea de 4 ori mai mult pe un dispozitiv destul de antic ,dar na, nu te poti caca pe gustul omului 😉

 • unu

  @ amfetamin, produsele astea nu sunt create “pentru noi”, ci pentru piata globala.
  In al doilea rand, cu (simplul exemplu) Google Music ai posibilitatea sa descarci 20.000 piese audio in dispozitivul tau, la calitate 320 bps, adica vreo 100 GB muzica. Abonamentul este 8 euro/ lunam si ai ce vrei. Nu ai nevoie de retea ca sa asculti piesele audio atata timp cat sunt descarcate pe dispozitiv. Prinzi un wifi la hotel, la benzinarie, la restaurant, etc, si descarci ceea ce vrei tu gratis.

  Pierzi esentialul: solutiile de pastrare fisiere audio local sunt pe moarte, trendul este sa fie in cloud.