Inception – malware-ul creat pentru iPhone-urile diplomatilor

Inception

  Inception este denumirea unuia dintre filmele care a avut parte de o atentie enorma cu doar cativa ani in urma, insa aceeasi denumire este imprumutata acum si pentru un nou malware care a fost creat special pentru a fura informatii din terminalele mobile ale diplomatilor. Desi deocamdata nu se cunoaste sursa care a finantat dezvoltarea acestui malware, cei care l-au descoperit sunt de parere ca numai o tara ar fi avut intentiile si resursele necesare pentru a sustine procesul sau de dezvoltare.

  Inception a fost gandit pentru a fura date din terminalele angajatilor armatelor, diplomatilor, oficialilor guvernamentali sau ai managerilor companiilor, datele fiind trimise in serverele hackerilor. Inception afecteaza terminalele care ruleaza sistemele de operare Blackberry Android si iOS, insa in cazul sistemului de operare al celor de la Apple numai terminalele care au jailbreak pot fi exploatate de catre acest software, restul fiind complet sigure, deci e putin probabil ca aceasta platforma sa afecteze vreun diplomat.

Inception este un nou malware periculos pentru iPhone si iPad

  Inception face parte dintr-o campanie de spionaj conceputa in ideea de a obtine informatii clasificate despre diverse tari de pe glob, astfel ca vorbim despre intentia unei tari de a afla secretele colaboratilor sai pentru a le folosi impotriva lor. Afectand atat terminale mobile, cat si PC-uri, Inception este dezvoltat intr-un asemenea mod incat este extrem de greu de descoperit intr-un terminal infectat, asa ca un utilizator cu un iPhone afectat nu va descoperi ca date din terminalele sale sunt preluate.

  Desi Inception a fost gandit intr-un mod inteligent si procesul de dezvoltare din spatele sau se potriveste cu profilul victimelor care sunt atacate, vorbim totusi despre un nou malware care are putin efect asupra terminalelor Apple care nu au cod modificat. Acest lucru demonstreaza din nou faptul ca iOS-ul ramane in continuare sigur pentru utilizatori in fata majoritatii atacurilor de tip malware, asta in conditiile in care diverse platforme concurente nu ofera asa ceva.

  Detalii suplimentare gasiti aici.