Pretul petrolului si cursul de schimb valutar ajuta Apple sa obtina un trimestru fiscal cu incasari record

Apple cash

  Toti analistii americani estimeaza faptul ca la sfarsitul lunii decembrie compania Apple va incheia cele mai profitabile triel uni ale unui sfarsit de an din istoria sa, cu recorduri de vanzari de terminale mobile, dar si de incasari sau profit. Separat de faptul ca iPhone 6 si iPhone 6 Plus sunt extrem de populare in momentul de fata, unii analisti americani sunt de parere ca o serie de alti factori externi vor avea o contributie semnificativa la aceasta realizare pe care o vom vedea de la compania Apple.

  Conform acestor analisti, pretul in continua scadere a petrolului si evolutia pozitiva a dolarului in raport cu alte monede internationale vor ajuta Apple sa obtina rezultate financiare surprinzator de bune. De ani de zile compania Apple foloseste energie alternativa pentru toate locatiile sale, iar acest lucru combinat cu o scadere a pretului energiei in SUA ii aduce costuri reduse de functionare atat pentru sediu, cat si pentru toate birourile, sau centrele de date din SUA.

  Mai mult decat atat, ieftinerea pretului petrolului aduce si o scadere semnificativa a costurilor de transport pentru produsele sale, clientii avand bani mai multi pentru produse ale diverselor companii. Separat, valoarea mai mare a dolarului in raport cu alte monede internationale ii permite companiei Apple sa faca investitii mult mai profitabile decat in trecut, totul aducand in final bani mai multi in conturile Apple in toata perioada in care aceste conditii vor fi valabile.

  Detalii suplimentare cu privire la teoriile analistilor gasiti aici.