Apple si Samsung – contrastul evolutiei vanzarilor in 2014

Android iOS vanzari smartphone

  Apple a fost unul dintre marii castigatori ai anului 2014, inregistrand o crestere substantuala a vanzarilor de smartphone-uri in cursul acestui an, Q3 2014 fiind unul dintre trimestrele fiscale cu cele mai bune performante pentru companie. Celebra companie de analiza a pietelor globale numita Gartner a publicat in cursul acestei zile o serie noua de date privind evolutia principalilor producatori de smartphone-uri si telefoane mobile in Q3 2014, iar in aceste imagini o puteti vedea.

  La o simpla analiza se observa faptul ca vanzaril de smartphone-uri Samsung au scazut cu o cifra aproape similara cu cea inregistrata de catre Apple, dar in sens invers, Huawei, Xiaomi si o gama de alti producatori de smartphone-uri vand parte de cresteri. Samsung este singurul producator din top 5 care inregistreaza o scadere subtantiala a vanzarilor, mentinandu-si totusi prima pozitie la o cu o cota de piata dubla de cea a Apple, compania americana ocupand cea de-a doua pozitie in top.

Samsung si marea criza

Android iOS vanzari smartphone 1

  In ceea ce priveste vanzarile de telefoane mobile, compania Apple este prezenta pe pozitia a doua in top 10 producatori de telefoane mobile, Samsung si Nokia fiind singurele companii care au inregistrat scaderi in vanzari. In cazul Samsung vorbim despre o scadere de 23 de milioane de unitati fata de Q3 2014, in timp ce in cazul Nokia scaderea este de 20 de milioane de unitati, deci in ambele cazuri vorbim despre probleme majore, cota de piata scazand in consecinta pentru fiecare.

  Un ochi nu foarte antrenat si putin precipitat ar spune ca Samsung se afla acum in situatia in care se aflau cei de la Nokia cu multi ani de zile in urma, in momentul in care a inceput marele lor declin. In ciuda unei pozitii de acest gen care poate fi luata de catre oricine, realitatea este ca Samsung trece printr-o perioada extrem de dificila, dar este departe de a avea o soarta similara celei avute de catre compania Nokia si asta deoarece divizia de terminale mobile a Samsung este doar o mica parte din compania mama.