BBC va prezenta conditiile grele de munca din fabricile partenerilor Apple

3

Apple BBC

  BBC va prezenta saptamana aceasta un documentar numit Apple’s Broken Promises, sau promisiunile nerespectate de Apple, iar prin ea va arata cat de grele sunt conditiile de munca in fabricile partenerilor companiei americane. Cei de la BBC au reusit sa obtina acces la fabricile in care sunt produse componente pentru iPhone 6 si in cele in care se face asamblarea, totul intr-o tentativa de a arata lumii intregi ce sta in spatele celor peste 100 de miliarde de dolari castigate anual de catre Apple.

Apple is the most valuable brand on the planet, making products that everyone wants – but how are its workers treated when the world isn’t looking? Panorama goes undercover in China to show what life is like for the workers making the iPhone 6. And it’s not just the factories. Reporter Richard Bilton travels to Indonesia to find children working in some of the most dangerous mines in the world. But is the tin they dig out by hand finding its way into Apple’s products?

  Documentarul de o ora va fi difuzat pe data de 18 decembrie in Marea Britanie si nu este primul de acest gen facut de catre o televiziune importanta de pe glob, cele din SUA atacand compania Apple in trecut. Apple a fost criticata intr-o foarte buna masura de catre presa mondiala pentru conditiile dificile de munca in care lucreaza angajatii fabricilor sale partenere si desi ea nu-i plateste sau ingrijeste direct, ea a fost acuzata ca finanteaza in continuare companii care trateaza in mod incorect angajatii.

  Documentarul vine dupa o lunga perioada in care  Tim Cook a militat intens pentru egalitatea la locul de munca si oferirea de sanse egale pentru angajatii marilor companii, insa acest lucru nu pare sa se aplice si pentru partenerii Apple. Compania americana si-a sanctionat partenerii care nu isi trateaza in mod corect angajatii, insa nu poate renunta la toti cei care o fac si cel mai bun exemplu este Foxconn, care nu va fi prea curand dat uitarii.