Prima Pagina accesorii Camera iPhone 6 Plus si chip-ul NFC sunt afectate de accesorii cu...

Camera iPhone 6 Plus si chip-ul NFC sunt afectate de accesorii cu magneti, iPhone 6 este afectat (Video)

  Camerele iPhone 6 si iPhone 6 Plus difera printr-o singura caracteristica, mai exact camera din al doilea terminal are un stabilizator optic de imagine, in timp ce in ambele dispozitive exista acelasi tip de chip NFC pentru efectuarea de plati mobile. Desi atat camerele, cat si chip-ul NFC au fost laudate, se pare ca ele au o PROBLEMA majora, mai exact utilizarea de accesorii cu magneti sau componente metalice amplasate in jurul camerei iPhone 6 Plus sau a chip-ului genereaza interferente.

  In clipul video de mai sus aveti prezentata problema si practic in momentul apropierii unui magnet puternic de camera iPhone 6 Plus, stabilizatorul optic de imagine incepe sa se miste in mod haotic, impiedicand inregistrarea de poze sau clipuri video. Desi compania Apple nu a mentionat initial posibile probleme generate de utilizarea accesoriilor cu magneti, un document de suport actualizat saptamanile trecute le recomanda utilizatorilor sa evite asemenea produse.

Camera si chip-ul NFC al iPhone 6 si iPhone 6 Plus nu functioneaza dupa atasarea de accesorii cu magneti

Camera iPhone 6 Plus problema magneti

  Fiind constienta de existenta acestor probleme, compania Apple le cere deja producatorilor de accesorii autorizate prin programul MFi sa nu foloseasca magneti in carcasele si produsele lansate pe piata, deoarece ele afecteaza NUMAI camera iPhone 6 Plus. Stabilizatorul de imagine este cel care va inceta sa mai functioneze corect, partea proasta fiind ca plasarea unui magnet pentru o perioada indelungata de timp ar putea distruge componenta fara ca utilizatorul sa isi dea seama.

  In ceea ce priveste chip-ul NFC, magnetii si metalele genereaza interferente in efectuarea de plati mobile la POS-urile autorizate, Apple cerandu-le in trecut producatorilor de carcase sa evite magnetii deoarece genereaza probleme pentru busola. De ce Apple a evitat sa spuna de la bun inceput ca exista asemenea probleme cu produsele sale este cat se poate de clar si este la fel de clar ca nu exista o solutie pentru a rezolva problema, asa ca va trebui sa renuntati la accesoriile cu magneti.

 • Lich991

  @Zaone am un magnet mic la husa si sta la mijlocul telefonul pe margine in dreapta. Sunt un posesor de iPhone 6 Plus. Daca este la departarea aceasta de camera este in regula daca o tin in continuare pe telefon? Multumesc

 • Bogumir81

  Sunt curios câte probleme se vor mai descoperii până la următorul device lansat de Apple ? Din păcate anul acesta a fost un an foarte nasol pentu ei! Să sperăm că vor învăța din greșeli!

 • Moise

  Oameni buni, magnetii interfereaza cu chipurile NFC indiferent unde sunt ele. Daca te duci cu un magnet intr-un autobuz RATB la draciul portocaliu si il plimbi in zona de validare l-ai bagat in craci. Daca te duci cu magnetul pe un cititor de la HID s-a dus control accessul in zona respectiva. indiferent ca este pasiv (cardurile RATB) sau activ (cititoare alimentate) se duc in balarii daca dai cu magnetul in zona lor.

 • Moise

  Magnetii interfereaza cu NFC indiferent daca vorbim de chip pasiv (cardurile RATB) sau active (cititoare alimentate). Indiferent de ele, sunt afectate, si asta e de cand lumea.

 • @Lich991: Afecteaza NFC-ul acolo, din cate stiu cam in acea pozitie e pus. Daca nu folosesti NFC, nu prea ai de ce sa iti faci griji.

 • Moise

  NFC-ul functioneaza pana la maxim 15-25 CM (cam atata se intinde rediatia emisa de chipul NFC (care in esenta este de fapt o spirala de cupru si nimic altceva(. Deci daca in zona aceea a lui se gaseste un magnet poate fi afectat. La cele pasive, gen carduri, se corupe informatia, la cele active este afectata citirea, dar cu un reset se revine.

 • Gino

  Bai zaone bai.. Pui niște titluri de zici ca problema asta e numai la iPhone si poate sa iti omoare telefonul. Ia du-te cu un magnet la un Samsung cu nfc si stabilizator optic de imagine si vezi daca il afectează sau nu.. Garantez eu ca si pe alea le afectează magneții, parca sunteți copii si credeți ca tot ce zboară se mănâncă. Fiți serioși oameni buni !

 • EuGeorge

  @Gino,esti tu asa sigur? Husele cu S-View de la Samsung nu au magnet?nu functioneaza precum cele de la Ipad? si ca sa vezi ca nu au telefoanele nimic.

 • Radu

  Pe zi ce trece si datorita multitudinii de probleme care apar, gandul de a achizitiona un iPhone 6 plus se risipeste 🙁 cred ca voi ramane la 5s, asta in cazul in care Apple reusete sa scoata un iOS fara probleme….mai nou problemele au aparut si in Yosemite OS X…pacat ca Apple nu se trezeste, consumatorii au inceput deja !!!

 • iTu

  Zaone nu e partial spune problemelor pe nume in anumita masura ,”) pai zaone ce ai fi vrut ca apple sa fi spus “nu puneti magnet pe telefon si nu il bagati la incalzit in mikrovela cu pisica”
  Multe probleme are iPhone 6, nu va cumparati oameni buni ca nu isi face bani. 😉