Apple sisteaza vanzarile de produse in Rusia

Apple vanzari rusia

  Cu doar cateva zeci de minute in urma compania Apple a luat decizia de a sista vanzarile de produse in Rusia prin intermediul magazinului sau online, o publicatie americana confirmand schimbarea facuta de catre cei din Cupertino. In ciuda tensiunilor politice dintre Rusia si Occident, decizia are la baza fluctuatiile puternice ale cursului de schimb valutar, valoarea monedei nationale, rubla, crescand si scazand constant in ultima perioada, Apple oprind vanzarile pentru a isi modifica preturile pentru produse.

“Our online store in Russia is currently unavailable while we review pricing,” Alan Hely, a spokesman for the Cupertino, California-based company, said today in an e-mailed statement. “We apologize to customers for any inconvenience.”

  Apple sustine ca fluctuatiile valorii rublei sunt extrem de mari, astfel ca pentru a evita pierderi generate in timpul vanzarilor a oprit magazinul online pentru a ajusta in mod corespunzator preturile. Desigur ca Apple nu a oferit detalii cu privire la durata necesara pentru efectuarea modificarilor, insa probabil va fi nevoie de cateva ore pentru a schimba preturile fiecarui produs in parte si rusii s-ar putea trezi cu o surpriza neplacuta dupa redeschiderea magazinului.

  Preturile pentru iPhone 6 si iPhone 6 Plus in Rusia erau de 447€ si respectiv 550€ inaintea inchiderii magazinului, ele fiind cu 150 de euro mai mici decat cele practicate in restul tarilor europene, asa ca Apple le va egaliza cu siguranta. Acelasi lucru se va intampla cel mai probabil si cu preturile altor produse, compania cautand cel mai probabil sa creasca preturile pentru fiecare dintre produsele listate in magazinul sau online pentru a ase asigura ca ele au o valoare relativ echivalenta cu cele disponibile in alte tari din Europa.